Friday, December 31, 2010

gOod bye my belOved USM2~(*_*)~

mlm ni mlm perpisahan utk MCMF USM2,,,huk3 sedey seyh rasa but simpan rapat2 dlm hati,,,hakikat la tuh,,,setiap pertemuan pasti ade perpisahan,,,am i true??????

utk mlm terakhir ktOrg,,,ktOrg decide utk p dinner sm2 @ hammerbay,,,mkn ikan bakar kt situh,,,meals die ok la saO far,,,nOt toO bad,,,but bdk2 ni mcm xckup mkn je sume,,,aku?? hahaha petang ms org duk dlm klas,,,ak, anum, sapicx n li kuar p mkn kt kafe bedah kt bwh,,,ak mkn nasik lak tuh,,,sO mmg ak cpt kenyang la mlm tuh,,,hehehe

lps mkn2 tuh ktOrg b'gmbar pastuh discuss k mn hala tuju slps ini,,,hehehe,,,meh lyn gambar lu sekeping dua,,,

~bersama abe samad n anum~
~MCMF USM2 in memOry~

we are having fun tOgether,,,a lOt of preciOus memOries wit ol u guys,,,i lOve u ol n i'm gOnna miss ol da mOments we r 2gether,,,~(*_*)~

lps dinner ktOrg berpecah kpd 2 grOup,,,1 grOup ikt mr.ben p maen2 kt pesta penang n 1 grOup g,,,cuba teka p mn??????????? YES!!! went tO karOk again!!!

mlm ni ok la skit p melalak cOz suara da ok skit dri biase but still x ok g,,,lagu pe ak nyanyi???hehehe,,,bg sape yg slalu p karOk ngn ak da tau da kOt pe lgu wajib ak,,,da lama kOt ak xlayan lgu 'bertakhta di hati' by faradhiya cOz suara xde,,,sO pitching xsmp,,,but mlm ni ak blh la nyanyi lgu tuh walaupun xbrp nk ok,,,ngeh3,,,kalu ak p karOk,,,3 lgu feberet ak,,,'bertakhta di hati', 'apa guna berjanji' n 'tak mungkin kerna sayang',,,pastuh tOp up ngn lagu 'tiara', 'harum subur di hati' n 'salam sejahtera',,,mlm ni ak xnyanyi pn lgu2 tuh but ak nyanyi lgu iwan~ fantasia musim cinta,,,duet ngn azli,,,hehehe sOwi egy duet ngn pakwe ko kejap mlm ni,,,

mlm ni anum wak nOti,,,ms ak nk nyanyi lgu feberet yg da sekian lame ak xlyn,,,bertakhta di hati,,,die pegang je mic tuh,,,ak ajk die nyanyi sm2 die xmau,,,pastuh die duk pegang je mic tu n xmau bg kt sape2,,,hadOi,,,mmg kn nyanyi sOrg2 n xley pasing2 la,,,but i like dat sOng,,,hehehe kalu ak p ngn akak ak 'bigbOss' pn,,,ak mmg xbg die nyanyi jgk,,,nk nyanyi sOrg2,,,hahaha,,,but tu ms suara ok,,,ms suara x ok nk jgk backup vOcal,,,ngee~

2jam kot ktOrg melalak,,,dlm byk2 penyanyi yg x bertauliah tuh,,,ak paling suka dgr mOhd syubli a.k.a li nyanyi,,,suara die bes,,,mcm suara penyanyi bertauliah,,,bkn ak sOrg je puji suara die,,,yus, anum, ecah, linda, wan n dang pn puji jgk suara die,,,hmmmm 1st time ak dgr suara die ms die nyanyi lgu 'rOmantis',,,suka dgr die nyanyi2,,,terhibur,,,dgr org laen nyanyi pn terhibur jgk,,,masing2 ade gaye tersendiri,,,hahaha,,,

k lah,,,titOn dulu,,,cau~

Tuesday, December 28, 2010

besday party 4 December babies~

tOday,,,my grOup,,,MCMF USM2 buat besday party utk december babies,,,sape ek agk2 nye december babiey ituh??? hehehe,,,NANI, YUS, MCDIEY, BELA n AMAL,,,

\menu utama nasik lemak yg d tempah khas dri semarak cafe,,,n de 2 bji kek,,,kek cOklat 1 n kek fruit garden 1,,,fruit garden cake mmg besssssssssssssssssss,,,kek tuh ak, yus, anum n bad yg plih,,,xpsal2 bad pn terlibat sm utk memilih kek ituh,,,ni gara2 die ikut ktorg p mkn pecal lele hr sbtu br nih,,,ak angkut je die p sm2 ngn ktOrg ms p sOpim brg2 utk party tuh,,,

sume grOup members spOtim n cheerful except 1 guy,,,mayb die xsehat kot td but kalu die sehat pn,,,mmg die cmtuh kot,,,tapi td ktOrg tgk die duk tepuk2 n gOsok2 dada die,,,tu la,,,sape suh kuat smOking?????????? hisap g byk2,,,cpt skit lObang jntung tu tersumbatnye!!!!!

ktOrg mkn jajan,,,de la sOrg p semawa jajan kt die,,,blh k die ckp,,,yg die xmkn 'kid's stuff',,,mangkuk hayun btOl la,,,'man's stuff' hape???? ROKAK kah???????

mmg geram ak mendengarnye,,,but lantak ko la,,,egO die bkn kepalang,,,mayb sbb umO die kot,,,die da 26,,,2,3 hr g da 27,,,mayb die rs die xsesuai utk bergaul ngn ktOrg nih,,,otk masih kebudak-budakkan,,,hmmmm ade ak kesah??????? hahahhahaa,,,xkesah pn,,,sakit hati jgk la,,,hahaha

december babies d jemput utk say sOmething,,,smp turn ak,,,ak speechless,,,xtau nk ckp pe but,,,ak pn xtau cmne blh terbagi ucapan cenggini,,,"thanks a lOt to ol of u for dis party,,,thanks cOz make me happy n thanks to sOmeone dat was made me SAD,,,withOut sad we don't knOw whO we are and withOut happy our life isn't wOnderful,,," mayb sOmeone tu terasa kOt,,,maap la kpd sOmeone ituh cOz ak pn xtau nape bnda tu terkeluar dri mulut ak td,,,mayb sbb parut d hati xhilang lgi,,,huhu but i'll try 2 fOrget it anyway,,,

hr ni klas xdOp la 4mal sgt cOz mr.ben n few of my fren kalut ngn persiapan graduatiOn ceremOny n class news paper,,,ak yg xdOp wak pape nih,,,mula la duk fishing,,,hahaha,,,sm naek ngn anum,,,v gOt a biG fish tOday,,,hahahaha

party tu d buat utk perpisahan ktOrg jgk actullay,,,2 in 1 la kiranye,,,skg da final week,,,sedey je rs nk berpisah ngn kwn2 MCMF USM2,,,jus like what nani said: 'i lOve u ol n i'll mis u ol,,,'
kejap je rs ms berlalu,,,da 6 mggu ktOrg bersama,,,suka duka,,,pahit manis,,,ktOrg harungi bersama,,,bertuah rsnye ak dpt jOin prOgram nih,,,

tO my MCMF USM2,,,i'll gOnna mis u ol,,,feel like want tO b ol of u 4eva but v can't,,,v have our own ways,,,prOud to have a gOod instructOr like mr.ben,,,he's sO spOrting, suppOrtive n +ve thinker,,,i'll miss ol of his actiOns during punishment time,,,he's sO spOrting to jOin us when v r playing any games,,,he alsO dO da punishment jus like us if he hv dOne a mistake fOr dat game,,,i respect u mOre la,,,

neway td,,,nasa de buat suprise kt ktOrg,,,die lukis gambar muka ktOrg,,,sume ade except his face,,,almOst same wit our face,,,cayalah nasa,,,u r a nice artist,,,nasa ckp dlm byk2 muka,,,muka ak yg paling susah nk lukis,,,cian nasa,,,hahaha,,,kalu ak tgk kt pic muka ak yg nasa lukis tuh,,,ak rs nk tergelak,,,bkn pe,,,bntuk muka mmg jadi la,,,bulat2 cmtuh,,,cara pakai tudung pn,,,mmg ak lah tuh,,,but tmpat paling ak suka tgk tang kening,,,hahahaha,,,lebat mOlek die wak,,,ms mula2 ak tgk pic tuh,,,ak da tersengih when tgk tang kening,,,mmg nmpk cm muka ak,,,hahahaha,,,tq sO much abah a.k.a nasa,,,

jOm layan pic hiasan,,,pic kanak2 riang MCMF USM2,,,pic party hr ni xdOp dlm simpanan g,,,xsmpat nk mengkOpi wit tuan2 kamera,,,


k lah,,,nk titOn da,,,esk de klas lgi,,,meniti hari2 terakhir bersama MCMF USM2,,,cau~

Saturday, December 25, 2010

strike!!!

withOut planning again!!!

niat nk p hntr sapicx nek feri kt jeti,,,but d susuli ngn plan nk dinner sm2,,,pastuh timbul plak idea nk p berbOwling kt Penang bOwl,,,kt situ br bes,,,bOwl n lane mmg cantek pny!!!

afta class,,,ktOrg decide utk blik buat pe yg patut then memulakan prOgram yg xbrp nk plan ituh,,,

ktOrg p 2 keta = 8 org,,,sesampainye kami kt area padang kOta,,,da msuk wktu mgrib sO v went 4 sOlat first afta dat toOk our dinner @ padang kOta,,,request frOm our mak a.k.a Dang Fatihah,,,

selepas menikmati hidangan mkn malam,,,ktOrg pn mula mengOrak langkah k Penang bOwl utk mencuci lOngkang,,,wakaka

mula2 maen 1 game,,,pastuh tmbah lgi 1 game,,,tOtal 2 games,,,at last,,,ak dpt perfOrm ngn baek,,,3 kali berturut2 STRIKE dOwh!!! dpt 'aym' turkey sekOr,,,da lame xdpt title tOp scOrer,,,hahaha,,,las2 dpt jgk,,,da lame kOt ak xperfOrm cenggituh,,,sume gara2 lame xpraktis + lane x cOmey + bOla x bOlat = cuci lOngkang!!! hahahaha

dlm kul10 pm,,,ktOrg p hntr sapicx kt jeti,,,da t'lepas feri yg kul10 pm tuh,,,ktOrg dduk bebual2,,,pastuh tb2 ak perasan,,,sapicx snyp xckp pape pn,,,rupa2nye die tgh cuak,,,tkut xsmpt nk nek bas,,,kul10.30 pm feri xmai2 g,,,kul11 pm xmai g,,,mmg cuak seyh,,,bas sapicx kt seberang kul11.30 pm,,,feri da la jln mcm siput baby,,,hadOi,,,mmg cian r ak tgk sapicx ms tuh,,,xlame pastuh feri pn smp,,,br nmpk keceriaan skit kt muka sapicx,,,

lps hntr sapicx,,,de 1 g acara yg x d plan,,,karOk!!! oh yeah,,,i like it sO much,,,althOugh i hv nO vOice tO sing a sOng,,,i dOn't mind,,,siyes ak xley tgk mikrOpOn,,,hadOi penyakit apekah ini???

suara ak ni bila nk sembuh pn ak xtau,,,da hancus,,,b4 dis lagu wajib ak bile karok is "bertakhta di hati" by faradhiya but skg ni xley nk carry la lgu tuh,,,suara xsmp,,,pitching tggi kOt,,,jahanam lgu tuh satgi,,,sO ak jus nyanyi lgu salOma je la,,,"apa guna berjanji",,,tu pn pitching agk nk terburai jgk,,,hai,,,bile ak nk dpt suara mcm dulu2 ek??? badrul ckp,,,dlm tepOn suara ak mcm "suara stacy dOwh",,,ye k?? ntah la kwn,,,hahaha rOck la jgk suara ak skg nih,,,
tup tap tup tap,,,mau kul2 am jgk la berkarok ngn kwn2,,,ape lah ank dara ni blik lewat2,,,pe nk jd nih!!! mlm mggu kOt,,,hmmmm,,,mmg xmanis ank dara kuar mlm n blik lwat2 but ak xkesah sgt psal tuh,,,jnji jg batas pergaulan n maruah diri,,,mama xkesah ak n adk bradik kuar anytime jus kn pndai jg diri n x p k tmpat yg x tentu hala,,,

mayb bg org yg xpenah kuar mlm o jnis duk diam2 kt blik pikir ak ni jnis liar,,,hmmmm,,,ak pn xreti ckp but ak jus hanging out wit my frens yg ak btul2 rapat je,,,n 1 mOre thing i never gO out wit sOmeOne dat i didn't him tOo much,,,ak xpenah tau kuar dating ngn 'arwah' pakwe ak 1 by 1,,,mama kOt teman,,,hahaha

k la,,,grumbled tOo much oledy,,,nO phOto to share,,,cau~

"McDiey,,,are yOu fishing??"

dat's da hOly wOrd frOm our tutOr of MCMF program,,,he said, "McDiey, are yOu fishing?? why nOt yOu stand up n walk arOund dis class??",,,hohO sO shy yOu knOw,,,but i can't pretending anymOre cOz i was catched by him becOz of i'm fishing!!!
dO yOu knOw what is fishing actually abOut????

hahahaha,,,in our class,,,fishing are sleepy~sleeping~sleepiness,,,hahaha,,,when v look at sOmeone with half clOsed eyes,,,v'll shOut,,,ARE YOU FISHING!!! hahahaha,,,sO shy u knOw!!!

but when i gOt fishing,,,i can't avOid my eyes frOm clOse,,,it's clOsed withOut my permissiOn,,,hahaha,,,i'm jus realize abOut it when my tutOr shOuted at me,,,hOw cOme u McDiey!!!

hmmmmm,,,pejam celik pejam celik,,,oledy 6weeks v r here 4 MCMF prOgramme,,,on da beginning i always hOpe masa akn berlalu dgn pantas but right nOw,,,ak rs sedey lak nk berpisah ngn kwn2 MCMF,,,they are sO spOtim n sekepala ngn ak,,,v enjOy our last few days wit hanging out 2gehter wit sOme cheerful activities such as play bOwling, karOk n mkn+lepak2 2gether,,,

sweet memOries tOgether,,,hmmmm afta dis prOgramme,,,v'll dO our own business n can't stand 2gether anymOre,,,mayb jus can cntact each other via FB,,,i'll miss ol da mOments when v are 2gether my belOved friends,,,cau~



 




Tuesday, December 21, 2010

hanging out~

dOno hOw to elabOrate my feeling,,,it's sO happy,,,fully of cheerful n i enjOy my day very well,,,

SATURDAY:
hohO,,,hanging out tOgether wit my MCMF group members alsO wit our insturctOr, Mr.Ben Tan,,,thanks to ol of u cOz make me very very very happy on dat day,,,

in da mOrning till nOon,,,we played bOwling 4 twO games,,,make it as a cOmpetitiOn n my grOup wOn da first prize,,,yehaaaa,,,dat's ol becOz of Nasa n my 'baby' (Li),,,mOst of da bOwls are strike to da pins,,,me??? jus clean da drain,,,hahahhaa,,,"makcik cleaner 4 da BJ BOWL's drain",,,

after dat we went to batu feringghi tO take our lunch n rilex our mind,,,at there we played 'galah panjang' game,,,in kelantan we said 'main cOh',,,ngeh3,,,

after dat we stOp @ masjid terapung area batu feringghi to sOlat asar n gOing back to USM,,,

SUNDAY:
withOut planning anything,,,v jus gO ahead,,,afta lunch @ pecal lele stall,,,v went to play bOwling again afta dat went to teluk kumbar,,,playing galah panjang again n eat nasik lemak ayam perap,,,then went to karOk at BJ Sekeluarga karOk centre,,,our weekend full wit jOyful,,,thanks u ol cOz make my life wOnderful,,,bOwling is our feberet game right nOw!!! cau~

Monday, December 13, 2010

12.12.2010

taun nih xbrp bes smbut besday cOz berjauhan ngn family especially i'm far away frOm my belOved mOmmy,,,

da la mlm besday ak,,,da de makhluk Allah yg membuatkan ak kecik hati n telah menybabkan air mata ku mengalir laju d mlm besday ku,,,sedey sgguh,,,but nevermind,,,"let bygones be bygOnes",,,

fOr me,,,everything happens with da reasOns so that no pOint if i wan to keep it fOr lOng time,,,let it gO therefOre, it can't disturb my life aanymOre n i'll enjOy my life with cheerful,,,sadness is a part of cheerful,,,our life is nOt colOrful if jus hv cheerful n happiness withOut a bit of sadness,,,withOut a bit of sadness,,,later we'll be an arrOgant n we'll lOst our dignity,,,my tears will teach me da meaning of life n make me becOme more mature than befOre,,,

many peOple said,,,i'm nOt matured enOugh!!! y dis statement came out frOm their mOuth?? is't true??? huh i'm nOt sure but mayb sOmetime,,,heheh

lastly,,,i'm really hOpe that dis yer will be the bes year fOr me,,,neway every year is the bes year,,,hahahaa,,,hOpe i'll hv a better future than b4 n i hv a strenght to gO on my life with happiness, cheerful n fully enjOy my life,,,hOpefully all my dreams becOme true,,,plis pray 4 me freinds,,,cau~

Thursday, December 9, 2010

MCMF USM2 Cheer Song~

we are the greatest one frOm the others,,,ngeh3~

let's lOok at our sOng,,,

na na na na na na na na (keep repeating untill all stay at their places)
Everywhere we gO,,,(2x)
PeOple want to knOw,,,(2x)
WhO we are,,,(2x)
sO we tell them,,,(2x)
We are the USM2,,,(2x)
Mighty pOwer USM2 (2x)

oOooooooooOoooooooooo,,,(2x)
aAaaaaaaaaaaAaaaaaaaaaaa,,,(2x)

That's the way,,,(single),,,ahak (2x),,,(all)
We like it,,,ahak (2x),,,(all)
Let dO it,,,ahak (2x),,,(all)
We'll make it,,,ahak (2x),,,(all)

*class clap (2,3,4,2)
Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmm,,,

Ganbate (2x),,,Hora (2x),,,
Fanate (2x),,,Furu (2x),,,
gO ladies,,,gO buddies,,,
gOooooOooooooooooooooooooooooooooooooooo,,,(mexican's wave)

We are united,,,(2x)

*class clap (2,3,4,2)

Hey ladies,,,(bOy)
Hey buddies,,,(girl)
We gOt the same missiOn,,,(single)
Let's make it,,,(girl)
Let's dO it,,,(bOy)

*clap n stOmp yOur feet,,,

We will (2x) reach it (2x),,,(2x)
1,2,3,4,,,everybOdy,,,let mOve it,,,(single)
I like to mOve it mOve it,,,
You like to mOve it mOve it,,,
We like to mOve it mOve it,,,
We like tO,,,(single),,,mOve it,,,(all)

Say a mighty Ben Ten one day,,,(ummmhuuummmmmmmmmp)
Say a mighty Ben Ten,,,(ummmhuuummmmmmmmmp)
Say a mighty Ben Ten one day,,,what he wants is everyday,,,
What he wants is,,,(shalalala,,,shalalala,,,shalalala,,,shalalala,,,)
(ummmhuuummmmmmmmmp)

*class clap (2,3,4,2)

gOoooooo USM2,,,USM2,,,we have tO gO gO gO,,,
Winnnnnnn,,,we gOnna win,,,we gOnna win,,,we gOnna win win win,,,


 ~our grOup members~

Tuesday, December 7, 2010

aku yg S.E.N.S.I.T.I.F~

kalu org tgk akan perwatakan ak ni,,,mmg sume org akn ckp ak ni sOrg pOmpuan yg ganas n kasar,,,

ye mmg,,,ak akui cOz arwah abah pn penah ckp cmtuh,,,n anything happens between me n my siblings,,,ak akn d persalahkan cOz 1)sebab perwatakan,,,2)sebab suara ak yg bunyi lebey kuat dari org laen,,,hahaha,,,cian ak kan???

nk wak cmne??? da natural ak cmtuh,,,nk try kawal but rs mcm ak x njOy my life cOz mcm H.I.P.O.K.R.I.T kOooooot,,,i dO.n't like it,,,xpe la,,,walau pape pn,,,ak tetap ak,,,
mmg luarannye ak d klasifikasikan sbg seOrg yg garang, liar, pengasar, ganaz,,,n pape lah yg sewaktu dgnnye,,,but deep in my heart,,,ak ni seOrg yg S.E.N.S.I.T.I.F,,,

ak mengaku,,,mmg ak manja walaupun ak ade 8 lgi adk kt bwh ak but my mOm pn penah ckp,,,dlm ramai2,,,ak paling manja,,,ak pn xtau nape but ak tgk sume adk-bradik ak mnja,,,mama treat ktOrg sume mcm ank bOngsu je blaka,,,xdOp diskriminasi,,,but kalu org yg br knl ak n br nk rapat ngn ak,,,dieOrg akn guess ak ni ank bOngsu,,,hahaha luckly u r wrOng frenz,,,ak ade 8 lgi adk tau!!! i'm da third in my family,,,

ak ok je kalu nk bergurau senda cOz mmg ak S.U.K.A bergurau senda,,,ak suka buat mimik muka n sOmetime membe2 ckp ak ni kelakar,,,i dOn't y,,,lantak la pape pn,,,jnji ak bahagia,,,

but siyes,,,ak xley kalu bOy b'gurau K.A.S.A.R o marah ak tetiba,,,ak mmg K.E.C.I.K H.A.T.I n T.A.K.U.T,,,nk mrh pn,,,bg la salam dulu,,,kalu tgh bergurau2 tetiba jd serius n nk mrh2,,,pe kes??? atleast ckp la leklOk kalu nk tegur pape kesalahan n keterlanjuran,,,blh je ckp dgn cara baek,,,xyah duk wak actiOn nk baling 'sOmething' kt ak o tetiba dari hepy jadik marah,,,ckp elOk2 ok kOooooootttt,,,

kalu ak kecik hati,,,mmg ak sedey sOmetime rs bergenang kelOpak mata nih but ak try utk x menanges depan sesape cOz ak xmau dieOrg ckp ak ni sensitip sgt,,,gurau sikit da terasa,,,gurau sikit da menanges but hakikatnye,,,A.K.U M.E.M.A.N.G S.E.N.S.I.T.I.F,,,

kalu ngn kwn pOmpuan,,,ak rilek skit kOt cOz sama2 pOmpuan but kalu melampau2 mmg terasa la beb,,,ngn laki ni laen skit cOz lelaki mmg laen dri pOmpuan,,,hahaha

ak ni jnis yg intrOvert,,,jnis memendam rasa,,,nape ak jd cmni?? sbb ak takut nk meluahkan ape yg ak rs cOz satgi ak anggap bnda tu besar org laen ckp bnda tu kecik n ak mengada2 plak,,,,sO da sOlutiOn r duduk diam2 n simpan je dlm hti,,,kalu ak rs terbeban sgt n x tertanggung lgi,,,ak akn menanges sesungguh hati n let it gO wit my tears,,,

kalu de org knl ak bc pe yg ak tulis ni,,,msti dieOrg ckp ak bOhong cOz mOst of da my fren aggap ak ni jnis xsmpan dlm hati,,,ak ni jnis open n sume OK,,,mmg ak cmtu but ak ni manusia biase jgk,,,de part yg ak akn terasa n de part yg ak xley nk share ngn sume org,,,nObody's perfect ok,,,

mmg ak suka bercerita but xsume bnda ak blh cerite n luahkan pe yg ak rs cOz ak pn kn jg hati org yg ak membuat ak terasa tuh n kena pikir org laen jgk,,,ak xmau la satgi org ckp ak ni jnis perangai 'sume die nk betul je' plak,,,becOz of dat la ak jd intrOvert,,,hahaha,,,

xpe lah labu,,,1 hal lgi,,,ak ni jnis x berdendam kOt,,,kalu hr ni ak marah,,,esk ak da cOol,,,ak ok je ngn org tuh,,,heheh,,,ms marah tuh mmg marah but biarkan ak cOol dOwn sndri n recOver naturally,,,pastu ak ok je,,,everything jus like be4,,,ak wak mcm xdOp pape je la cOz bg ak,,,"let bygOnes be bygOnes",,,xguna jgk kalu nk berdendam n marah2 sOkmo,,,kita hidup kt dunia ni sementara je,,,xtau bila masa akn pergi,,,sO b4 tidO mlm tuh,,,biarkan sume yg berlaku hr nih berlalu pergi dgn hati yg pasrah n maapkan sume org,,,itu prinsip hidup ak,,,but sOmetime kalu benda yg berlaku tuh agk berat utk d terima (like perang besar meletus),,,mayb amek ms 2,3 hari jgk la utk ak cOol n kembali kpd sedia kala,,,n ak xsuka 'org tgh' yg dtg nk pujuk2,,,tlg la jgn msuk cmpur,,,kalu hal ak n org ituh,,,bia ktOrg yg setelkan,,,no need prg tgh utk nk explain o tlg mntk maap utk pehak si dia ituh,,,kdg2 ak jd nek angin becOz of org tgh,,,k la,,,byk da duk merapu2 nih,,,cau~





Monday, December 6, 2010

tO: Sapicx a.k.a Mohd Shafiq Bin Musa

weh sOwi r,,,ak xtau ko badmOod hr nih,,,ak sj je uplOad vidOe tuh,,,jus fOr fun,,,xsgka lak ko nk mrh,,,ok what ko nyanyi,,,bes je,,,suka je dgr,,,ko je yg malu,,,


neway ak lupa parents ko smp dri Mekah hr nih,,,n xtau lak yg ko tgh bersedey hti cOz xdpt blik jmp dieOrg kt jOhor,,,maap byk2 ak mntak,,,ak xmau la ko marah n majuk smp jd mcm pe yg da berlaku kpd sahabat kt yg ber3 tuh,,,ko nak k?? kt hidup kt dunia ni xlama,,,kwn pn xlama jgk,,,abes prOgram nih,,,ntah jmp lgi k tidak lps nih,,,jgn majuk2 ek,,,ak syg ko cOz ko lah kwn laki yg paling spOtim kOt,,,layan je kerenah ktOrg yg suka mengada2 ngn ko,,,heheh,,,P.E.A.C.E


4 ur infO,,,ak da delete da vidOe tuh,,,hrp ko da xmrh ek,,,td ak gurau je ckp nk tag ko blik,,,ak manusia biase je,,,xsedar ms wak kesilapan n d luar kawalan tlh mnyebabkan hati sahabatku SAPICX  terasa,,,mmap d pinta,,,

lastly,,,skali lgi ak nk mintak maap,,,full stOp,,,cau~

Sunday, December 5, 2010

P.A.S.A.R M.A.L.A.M

hOho,,,hr ni hr sabtu,,,sO ade psar mlm,,,


cian anum kn tggu ak blik dri shOoting videO utk 'stress management' grOup ak,,,ktOrg p wak shoOting kt pejabat mama Emi kt mn ntah but yg pastinye kt pjbat TNB la,,,tenaga nasiOnal berhad,,,sj je p sn cOz nk amek suasana kt tmpat krja,,,heheh,,,


pastuh dlm kul6 ak n anum merOnggeng k pasar mlm,,,hOho,,,hujan masih renyai2 rupanye ms ondaway p sna,,,igt da x ujan cOz nmpk cerah je,,,hadOi mmg men ujan la ktOrg,,,


p sana ak n anum blik nasik kerabu,,,pastuh sapicx, li n yus mai jgk jOin ktOrg membeli mknn,,,pastuh ak ape lagi,,,mulalah mengetuk2 jejaka ber3 ituh,,,hahaha


kan da kena ketuk ngn mcdiey tuh,,,sape suh mai serah diri kat ak?? hahaha,,,ak da gtau sapicx,,,ktOrg da nk blik but die tny ktOrg ktne,,,ak pn suh la sapicx blanja jagung rebus utk ktOrg pastuh mntk Li blanja air nyiOr n Yus blanja kOpok lekOr,,,wakakakakakaka,,,suka hati ak org blanja,,,dpt mkn sepenuh hati la ak mlm ni,,,


tq kOrg cOz sudi blanja ak n anum,,,ak tggu nex week lak,,,nnt kOrg blanja lgi ek,,,muuuuuuuuuuuuuuaaaahhhh,,,cau~

karOks abes,,,

huhu,,,selama 2 mggu ak kt penang nih,,,da 3 kali kot ak p karOks,,,mula2 ngn geng skypers- aku, rOse, qabiey, sapicx n anum,,,da melalOk abes-abesan da,,,next rOund ngn kak biey, mira, akis n fazli,,,ngn geng2 kak biey la kiranye ak p,,,pastuh yg latest nye semlm,,,


plan jus ak, anum, sapicx n azmil,,,pastuh bertambah peserta lak,,,ecah jOin b4 ktOrg blik kelas,,,kamal (hOusemate sapicx) mmg sure nk jOin but tetiba ms kamal n sapicx ondaway nk mai amek ktOrg,,,tetiba lak kwn2 kamal nk itOt,,,pastuh ak n anum terpaksa lak balik bilik utk amek helmet n key keta cOz kn bwk keta sndri,,,ktOrg nk marah la cOz ms b4 mgrib gatal nk gtau nk mai amek ktOrg nk p ngn pejerO kamal,,,but da cair kOt mekap duk nunggu,,,tiba2 xley amek lak,,,da la keta paking kt palapes,,,jauh,,,kena p amek key n nek motO p palapes utk amek keta,,,pastuh sapicx asyk duk tepOn tny ktOrg kt mn dah,,,cOz dieorg tggu kt petrOnas,,,ak mmg hOt la ms tuh,,,


p mkn lak,,,kt kedai pak husin tuh jus de makanan spesis nasik je,,,ak duk plan nk mkn mee lakna,,,betambah2 la sakit hati ak,,,seb bek azmil ckp kamal n da geng duk blik laen nnt p karOks,,,kalu duk blik skali,,,ak mmg xmau nyanyi da,,,M.A.L.U kottttttttttttttttttttttttttttttt,,,bkn pe,,,sbb ak xknl dieOrg sume tuh,,,azmil n sapicx ak mmg da rapat,,,ok gak la,,,xdOp la M.A.L.U sgt,,,waka waka,,,


ms duk tggu turn nk msuk blik karOks tuh,,,kamal mai kt tmpat ktOrg,,,ak sOund kamal dpn2 azmil n sapicx,,,cian plak ak tgk muka kamal tuh,,,mmg die x besalah,,,cOz kwn2 die tu yg gtau nk itOt las minit,,,die pn jd serba salah jgk,,,sO sapicx, azmil n kamal kn marah kt aku n anum ats sbb M.A.N.G.S.A K.E.A.D.A.A.N,,, hahahaha padan muka kOrg,,,


lps karOks sume tuh,,,azmil pn ckp,,,'kOrg ni sume dtg bulan k??' hahahaha,,,sbb ktOrg bad mud n duk marah2 je mlm tuh,,,cian dieOrg kan?? hahaha padan muka,,,


but seriusly ak hepy sgt kuar smlm,,,mmg bad mud n nk marah,,,but tetap hepy,,,cOz sapicx n azmil ikt je kemahuan ktOrg n layan je kemarahan ktOrg,,,sO rs cOol la jgk,,,heheh,,,mayb sbb P.M.S la kOt,,,biase la awl2 bln nih,,,hahahaha


k lah kOrg,,,byk plak yg ak duk merepek,,,bkn pe jus perasaan bercampur baur kan,,,hehehe neway thank's a lOt tO azmil n sapicx cOz azmil blanja karOks n kOrg fOllow rentak kemarahan ktOrg,,,mmg gentleman lah kOrg,,,muuuuuuaaaaahhhhh,,,jOm lyn our pikca n vidOe sapicx n azmil,,,cau~


sapicx n azmil yg tgh duk feeling abes,,,hahaha


ecah n sapicx,,,anum kt tgh mcm tensen je,,,hahaha

muka duk menelaah lagu2 yg akan d dendangkan,,,tensen semcm je,,,waka waka,,,

kaki sapO la nih,,,buang slipar siap2 cOz ms nyanyi nk kena nek 'stage',,,hahaha sOpa yg jd 'stage' ak,,,

video
sapicx n azmil,,,IN THE END ~ linkin park

video
aku n ecah,,,BERTAKHTA DI HATI ~ faradhiya,,,ni lgu wajib ak kalu p karOk but br ni duk batuk je,,,suara xbrp bes,,,sO kn de backup singer la,,,hahaha



 

Thursday, December 2, 2010

wulamak,,,da bekulat2,,,

sO busy + xdOp lappy lak,,,cmni la jdnye,,,addicted utk berblOgging membuak2 but terpaksa cOntrol wit other activities such as karOks, sleeping n bubbling,,,hahaha tu je kot yg ak tau,,,haaaaaaaaa 1 lgi yg ak tau buat in my past time,,,eating, eating and eating,,,hahaha dat's why i'm gOnna b mOntel day by day,,,waka waka,,,

neway,,,skg ak tgh jOin prOgram MCMF,,,prOgram pe tuh??? cuba teka??? hmmmmm prOgram utk cari JODOH la,,,smp bila nk 'membujang' kan??? btul tak??? hahaha,,,nak jgk 'getting married',,,

so far prOgram ni da 2 weeks in prOgress jus 4 mOre weeks left arOund,,,x sabar nk tggu detik dan tika masanye,,,heheh,,,

bes jgk dis prOgram cOz ak dpt berkenalan dgn ramai new friends,,,meh ak try cacth out sume nm kwn2 br ak ek,,,ni sume bdk yg sekelas ngn ak la,,,start wit Yeni, Yus, Lin, Nora, Bibi, Emi, Nani, Tehah, Tikah, Linda, Syuhada, As, Nanta, Sathiya, Vaneeta, Mohana, Kak Ema, Anis, Ecah, Iwe, Li, Muzakkir, Nasa, Zul, Azmil, Sapicx, Anum, Bela, Amal, Pinky n de kot 2,3 org lgi yg ak telupa,,,hOho,,,lupa lak nk kira brp tOtal bdk grOup USM2,,,

hepy la jgk,,,mOst of da time for 2 weeks nih mmg byk abeskan masa ngn dieOrg la,,,mn taknye,,,kursus stat kul8.30am-kul6pm,,,blik p mkn wak tu skit ni skit,,,dlm kul10 da tidO,,,kepenatan,,,

so far,,,MCMF nih mmg menarik la jgk,,,heheh,,,da tertawan kt sOmeOne kot,,,syyyyyyyyyyyhhhh,,,rahsia,,,hahaha,,,cau~

Tuesday, November 16, 2010

hari buat ketupat,,,

to amni sarah igt lgi tak?? hOpe u still remember our memOries abOut hari buat ketupat raye haji taun 2002 o 2003,,,taun tuh i'm nOt so sure la plak,,,kelupaan da cOz lame but peristiwa tu still lgi segar dlm ingatanku stiap kali menjelang hari raye haji,,,


nak tau kes ape?????????? hahaha,,,kes nye pasal aku p wak kad pengenalan pd hari org wak ketupat,,,ak xsure amni wak k tak ms tuh but yg pasti mmg ak buat,,,cOz ak nk tukar ic baru,,,ic lame tu ak free hair n susah nk wak pape,,,sO ak pn ajk lah amni utk p wak ic baru,,,ms tuh x pikir pn psal nk raye cOz raye haji xterasa sgt kehangatannye,,,cOz xdOp lgu2 raye yg d dendangkan kOt,,,


bkn men semangat g ak n amni hr tuh,,,ktOrg p sndri je,,,nek bas p kB n smp kB ktOrg jln kaki lak p kt wisma 13 tingkat utk wak ic tuh,,,ms smp tuh xdOp org pn jus ade pekerja je sO ktOrg xperlu beratur pnjg n menunggu lama lah,,,ms duk kalut2 p amek gmba n nk setelkan psal urusan ic tuh,,,terdengar de makcik tu ckp psal hr tu tuh hr buat ketupat (esk raye),,,patut xdOp org kt tmpat tu pn sbb org ramai p sOpim raye kOt,,,


hadOi mmg ak n amni suka wak krj pelik,,,hahaha,,,tq la amni cOz sudi je teman ak p mn2 ek,,,heheh


hr ni jd makin teringat2 kenangan tu cOz ak duk melanguk je kt umah x p mn2,,,sO otk pn merewang2 ntah k mn,,,hehehe,,,


neway,,,SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA,,,selamat menjalankan ibadah kOrban kpd sume umat ISLAM sedunia,,,x sabar nk menjejakkan kaki k tanah suci,,,semOga impian ak akn terlaksana jua nnt,,,amin,,,cau~

Monday, November 15, 2010

cinta itu bukan milikku,,,~(*0*)~

aku sudah capek utk berfikir tentang itu,,,yg pasti skrg aku ingin mnjadi seOrg yg wOrkerhOlic,,,sbb aku dpt lupakan perkara2 yg akn membuat otk aku berkecamuk,,,C.I.N.T.A,,,cinta,,,ye cinta,,,cinta akn buat otk aku biOl,,,sebelum aku jd betul2 biOl bek aku luputkan seketika sOal C.I.N.T.A,,,


mama penah berpesan,,,kita msti mencari jOdoh n xley hny berserah bulat2 kpd yg  Maha Pengasih,,,ye mama,,,i knOw dat but i can't make it,,,it can hurt my heart again and again,,,mayb lum smp seru aku utk berbuat demkian cOz da first thing in my mind right nOw jus lOoking fOr a jOb,,,yes,,,J.O.B after dat L.O.V.E will cOme later,,,


bkn aku ckp aku xmau kawen,,,nak,,,but bukan masanye skg OK!!! 


plan utk utk jangka masa pnjg : J.O.B --> FAMILY --> PROPERTY --> MARRIED


so peOple,,,plisdOn't ask me abOut PAKWE, KEKASIH o PASANGAN lgi ok,,,jus waiting n waiting,,,aku x berhak utk memilih kerana aku hny berhak utk dipilih,,,but sOmetimes aku perlu memilih,,,full stOp,,,cau~

Sunday, November 7, 2010

teringat kat kampungku nan indah~

hmmmm,,,ujung2 taun cenggini gak,,,nk pulak ngn angin sepoi2 bahasa nih,,,teringat kenangan bila blik ke kampung @ perlis indera kayangan,,,hehehe,,,ambO anOk kacukan kelate n perlis tau,,,kacukan timur n utara,,,


biasenye ms kecik2 dulu,,,ktOrg akn blik kg pd musim2 cuti skOlah espeseli hujung taun,,,blik cuti skOlah + rye haji,,,rye hji ok la kt sna but kalu rye pOse ktOrg adk-bradik xbrp suka rye kt perlis sbb dpt skit je duet rye,,,kat kg la katakan,,,p satu umah,,,dieOrg bg 50sen je,,,pling byk pn singgit,,,kalu 2inggit tuh,,,mmg abes byk la tuh,,,dieOrg ckp budak2 xley pegang duet manyak2 satgi hilang,,,haaa kalu kt klate,,,pOk2 sedara belah mama pOket tebal skit,,,paling skit akn dpt rm10 dri seOrg pOk sedara,,,adk brdik mama ramai,,,abah xramai,,,yg de kt perlis tuh jus mulOh wo bedah n pOkngOh jat,,,ngOh zaharOh duk kt phg,,,hehehe,,,jahat x ktOrg??? niat raye utk kutip duet manyak2,,,tu zaman knk2 la,,,


igt lgi ms arwah tOk ade dulu (mak kpd abah),,,tiap kali ktOrg blik perlis,,,msti die akn bw blik tebu (xtau la tOk p kOrek kt mn) n die akn pOtong panjang2, petak2 n buang kulit siap2 n bg ktOrg mkn,,,bes gigit2 tebu,,,but air tebu ak x suka,,,kalu gigit tebu ak suka,,,hehehe,,,skg da xde org nk buat cmtu kt ktOrg cOz arwah tOk da 5 taun meninggal n wo bedah (akak arwah abh) pn da xdOp,,,'wo' tu pggilan bg mak sedara kt utara,,,husband wo bedah ktorg pggil wo mad,,,arwah abah pn da xde,,,jus tggl pOk ngOh jat je kt perlis tuh,,,but de la sepupu sepapat tuh,,,ngOh zaharOh kt phg but ak xsure sgt la psal ngOh zaharOh ni,,,


ok blik smula k cerita kampung halaman,,,ha kalu blik sana gak,,,ktOrg duk maen batu selambuk a.k.a batu seremban la kt sana,,,kutip biji batu 7 bijik,,,maen la batu selambuk,,,p la jln2 umah sape2 pn kt perlis tuh,,,ktOrg akn kutip batu2 yg bulat2 n yg sesuai utk d jd kan batu selambuk,,,pe ke jadah la ktOrg ni kan,,,mmg da xdOp krj nk maen,,,hahaha


maen plak kt pangkin tepi sawah dpan umah arwah wo bedah,,,angin mendayu2,,,fuuuuuuuuuuhhh,,,mmg syOk la kalu igt suasana tu,,,pastuh jemu men batu selambuk ktOrg p kutip buah mempelam,,,dat's my feberet fruit,,,men2 ngn aym,,,pastu duk men kejar2 je la,,,xley nk p jauh2 cOz depan umah tali air,,,tepi umah lak sawah bendang,,,but bes suasana die,,,tenang,,,aman,,,xdOp gangguan,,,


ms drjah6 arwah abah bw arwah tOk mai duk ngn ktOrg kt klate so nO more trip to perlis anymOre,,,sbb tOk da de kt umah ktOrg n arwh abh pn xbrp sehat,,,setelah lebey 10 taun ak xblik perlis,,,taun lps ms nk p kt HQ HPA utk wak research psal marketing,,,ak pn menjengahkan kaki k perlis,,,singgah k tambun tulang,,,kg arwah abah,,,fuhhhh,,,fantastik,,,xdOp byk yg berubah,,,p melawat pOk ngOh jat, abg dOn, kak yati n bw wani n nurul p pdg besar, tasik melati n gua kelam,,,but ms tu bln pOse so xley la men air kt gua kelam,,,


pnjgnye stOry psal kg ak kan,,,rs cm  nk jln2 blik kg pulak but xdOp kesempatan lgi,,,adk2 ak yg bawah2 ni mira, amani, laila, faiz, akmal, nadiya n ajai xknl kot kg ktOrg cOz ms blik dulu dieOr tuh kecik2 g,,,akmal, nadiya n ajai mmg lgsung xpenah blik perlis,,,insya'Allah kalu de rezeki,,,nk bwak sume adk2 blik perlis walaupun arwah abah da xdOp,,,n tOk pn da xdOp,,,but v still hv our relatives at there,,,


wit cucu sepupu,,,

wit kak yati (kazen), pOk ngOh jat (uncle), wife die (ak lupa nm),abg nuar (hubby k.yati) n kak biey

ngan wani, abg nuar, kak yati n kak biey @ gua kelam

ms blik hr tu bln pOse n time weekend,,,tu pn sbb ak n kwn2 de krj yg nk d buat kt sna,,,sO terkejar2 jgk la,,,xley nk santai2 sgt,,,p pg jumaat,,,n blik hr sbtu ptg,,,ktOrg sewa keta n ak sOrg yg drive sO mmg limit jgk la nk p mn2,,,bln pOse plak tuh,,,ms tuh nurul n wani br dpt lesen,,,xbrp nk brani bg dieOrg bw cOz keta sewa,,,sOwi ek wani n nurul,,,hehehe skg ni wani da prO bw keta,,,siap de kmyvi sndri da,,,k la dulu,,,cau~

Saturday, November 6, 2010

terharu la plak aku~

al-kesahnye cenggini,,,aku, mama, k.biey, mira, lela n akis nek keta nk p tgk cucu baru cikni,,,cute lil girl a.k.a baby iman,,,pastuh odwy tuh,,,aku duk msg ngn kwn aku,,,nk send msg je,,,tepOn ak mampus,,,smp msg je tepOn aku mampus,,,asyik duk mampus aje krj die,,,skali ak on blik,,,die off,,,ketuk2 n tepuk2,,,ok plak,,,pastuh jd plak,,,mira asyk duk gelak je tgk gelagat aaku,,,tepOn sOny-e lak de prOb ngn speaker,,,akibat terjatuh,,,speaker die de prOb n xclear sgt kalu ckp tepOn ngn org,,,asik duk "ha??",,,"ha?",,,nek tensen aku,,,nk bli yg baru pn,,,xdOp "bapak gula" yg nk suppOrt,,,al-maklum la,,,tgh menanam anggur la katakan,,,naseb badan la,,,ms ni la tepOn2 aku nk merOyannye,,,ms berduet (kOnOn la,,,hahaha) dulu sehat walafiat pulak,,,hadOi,,,

tiba2,,,pd mlm hr nye,,,mira trun dduk dkt aku n duk men2 ngn tepOn die,,,pastuh die buang simcard dlm tepOn nOkia kesyngan die n hulur tepOn tu kt aku,,,"nah ameklah,,,cian aku tgk ko,,,hahaha,,,nak bg yg ni aku syg lgi",,,die bg tepOn slide nOkia die kt aku,,,tepOn tu da lame die admire n dpt bli ms die f5,,,tepOn 1 g yg pkwe die bg,,,die syg nk bg yg pkwe die bg kt die tu,,,die rela gn yg biase2 je,,,cOz yg tu spesel d hati,,,xsmp hti plak aku rs nk amek,,,terharu btul aku rasa,,,huk3,,,

sygnye adk aku kt aku ek,,,aku pn syg jgk adk2 aku,,,hehehe,,,tq ek ya cOz give me da fOn,,,nnt da de gnti,,,k.ah bg blik tepOn tu kt ya ek,,,i'll take care of it,,,tO adk2 yg laen dOn't b jeles ek,,,hehehe,,,cayang kOrg sume,,,

tepOn kesayangan mira yg d berikan kpd ku,,,tq ya,,,prOmise i'll gv back tO u sOon,,,

bangga dpt adk2 yg caring n sharing macam adk2 aku nih,,,syukur alhamdulillah,,,cau~

Wednesday, November 3, 2010

da bekulat-kulat,,,

waaaa,,,da hampir sebulan rupanye aku x berblOg,,,windu sgt2,,,sO many things happen,,,but tak berkesempatan nk berblOg,,,ni pn becOz of adk n akak blik cuti,,,so blh la ak gn tenet kt umah,,,


br ni p tgk ank najah ngn anum n adk aku, mira,,,cute sgt da lil bOy,,,alamak,,,kelupaan akan namanye,,,nnt nex time ak bg tau nm n uplOad her phOto ek,,,


pe lgi ek nk cerite??? ha cOngrate tO pemain bOla klate n para2 penyOkongnye,,,akhirnye dpt jgk 2-1 kan,,,syOk gile aku tgk bOla wit amani, mama, miran akis mlm tu,,,nek smgt tiba2,,,hahaha


oh ye,,,skg ni aku xbrp sehat,,,maklum la smggu beb jd mOmmy,,,mama p kL tgk my uncle operate n melawat nenek kt umah sue ma,,,kebetulan sue ma p outstatiOn so my mOm stay kt sna lame skit,,,jenuh aku jaga kebajikan kanak2 kt umah ni,,,mula2 ajai demam,,,pastuh die pas kt aku,,,then aku pas kt abe n abe pas kt amis,,,sedey tul,,,demam2 pn terpaksa kuatkan semangat utk menjalankan tggungjwb as a mOther,,,ms mula2 aku dmam tu,,,mlm tu aku da tidO awl,,,lps mgrib aku mkn ubt n trus tidO,,,xtau pe jd ngn adk2,,,dieOrg de gduh2 n de yg nanges but skali ak jerkah,,,trus snyp sume,,,cian jgk kt dieOrg but aku mmg btul2 xlrt,,,pastuh keesOkan pginye plak,,,ak kejut dieOrg bgn mndi utk p skOlah but ak still g tidO,,,mmg xlarat sgt rs,,,demam la katakan pastu tetiba aku terjaga n tgk dieOrg da siap sume n dduk kt sOfa sume,,,smbil tgk aku,,,mayb dieorg tkut nk kejut kot,,,biasenye aku bgn awl n msak brekfes dieOrg,,,but pgi tuh,,ak bgn trus p buat roti bakar n besiap2 utk p hntr dieOrg,,,sepanjang mama p kL,,,aku berjaya menjaga adk2 dgn sempurna wlaupun demam,,,berjaya!!! yeah!!! hehehe,,,evryday aku msak,,,adk2 wak permintaan siap2 nk mkn pe utk keessOkan hri,,,aku layan je la,,,


pe lgi ek??? hohO,,,buat kek besday adk bOngsu pOmpuan smp melecur kaki,,,tertumpah cOklat panas ats kaki,,,ms kena tuh,,,aku kaget,,,xtau nk wakpe,,,nk nanges pn,,,cmtu la,,,jus melOmpat2 k blik air je lps kebingungan seketika,,,[astuh seb bek de alOe vera,,,mujarab,,,walaupun berdenyut2 semalaman but kesan die xteruk sgt,,,skg da fully recOver,,,


tu je la dulu kot yg aku nk share,,,hehehe,,,byk lak duk melalut,,,k lah,,,cau~

Wednesday, October 6, 2010

da staun lebey x jOgging,,,

huhu,,,da agk lebey staun kot ak x p jOgging,,,smp tubuh ni rasa lemau semcm je,,,hohO,,,lps ak asyk duk semput n batuk je memanjang,,,ak mmg da kurangkan aktiviti lasak,,,nk2 jOgging,,,mn x nye,,,br nk laju skit,,,da terbatuk2 xckup nafas,,,terpaksa la gn ubat smbung nyawa,,,hahaha

setelah lama duk plan nk p Jog,,,akhirnye hajat d hati terlaksana jgk,,,ak n my gewe nor amni sarah p jOgging kt taman rekreasi tengku anis,,,kt area PC kot,,,ak pn xtau sgt,,,amni yg bw,,,ak ikt je,,,nek mOtor,,,heheh,,,skg ni susah skit nk p mn2 cOz gewe bz,,,kalu xbz pn,,,ptg2 slalu hujan,,,sO xley p,,,duk tgk tv je la kt umah,,,

lps streching,,,ak pn stat la jOg,,,jus slOw jOg cOz kalu blh ak xmau sedut ubt gara2 berjOgging,,,amni pancit awl2 lgi,,,hahaha sOwi la mek cOz ak tggl ko jln sOrg2,,,heheh

hr 1st xley nk paksa sgt cOz satgi muscle t'kjut,,,abes sakit urat xpsal2 lak,,,ak jus jOg 2 rOund n jln bersama gewe tsayam 1 rOund pastu duk wak seat-up n laen2 kt satu pOrt yg agk bes jgk la,,,amni siap nk landing g tuh,,,heheh,,,

smbil2 duk exercise tu,,,ktOrg bebual smbil tgk2 org,,,n ktOrg tgk 1 fmly tuh,,,sO sweet,,,mmg 1 m'sia la,,,kalu Datuk Najib tgk pasti rs bgga,,,hahaha,,,mak chinese, ayh indian, menantu melayu,,,ank die siap pakai sari + tudung lgi,,,no wOnder la,,,sbb mula2 ktOrg tgk mcm kOmpius sbb tgk bdk kecik 2 org tuh mcm indian,,,but yg pimpin dieorg tuh mcm melayu,,,rupa2nye famly 1 malaysia,,,sO nice,,,

pastuh de sOrg mamat nih,,,duk candid gambar sana candid gambar sini kt area ktOrg duduk,,,ktOrg syOk je duduk streching mcm2 gaya,,,hahaha,,,hrp2 actiOn2 tersebut tidak termasuk dlm his candid phOto,,,hOpefully,,,hahaha

igt esk nk p plak but xtau la cuaca n masa gewe mengizinkan k tak,,,kalu amni x bz but hujan,,,xley p la,,,kalu x hujan but amni bz,,,xley p jgk,,,maklum la,,,amni da nk exm sO byk la krj yg nk kn setelkan b4 stdy week,,,ak phm cOz ak pn penah jd stdent cm die jgk,,,huhu,,,k la,,,cau~

bOring pny pasal la beb!!!

aku da xtau nk wakpe hahaha,,,tgk mama syOk tidO,,,aku sOrg2 je duk tgk tv,,,n tv plak xdop criter yg bes,,,cm hamoeh je,,,asyik duk ulang tayang crite yg sama,,,hadoi,,,

ak pn buat la krj yg xtau pape nih,,,nk tgk hasilnye???ni ha,,,



aku pakai inai kat kaki,,,hahaha nak pakai kt tgn takut xcantik,,,satgi wak kOtor jari-jemariku je,,,hehe,,,

lps buh kat kaki,,,aku buh kt tapak tgn lak,,,xtau nk buh kt mana lgi dah,,,mlm sblm tu ak da pakaikan kt tgn k\n kaki adk aku yg drjh6 n kat kaki n tgn ank2 jiran aku,,,sj je nk suh inai dlm tiub yg mama beli tu abes,,,but x abes2 jgk,,,hahaha,,,

pakai kt jari tgn satgi org igt aku betunang k,,,kawen k,,,malas nk menjawab lak,,,lgi pn xmau la,,,satgi hilang seri inai d jari nnt,,,hahahaha merapu2 lak aku nih,,,k la,,,cau~

Wednesday, September 29, 2010

kereta idaman,,,~(*v*)~

bila agknye ek??? asyik duk bawak keta org je nih,,,kalu tak keta mama,,,keta k.ena la ak kebas,,,aiyO,,,bila ek agknye ak nk drift ngn keta sediri???

dlm hati ak nih,,,bekenan sungguh ngn keta nih,,,
                             
sape tau keta pe tuh??? heheh,,,hOnda city tuh,,,ak suka sgt tgk keta yg kementOt cmtuh,,,i like it sO much,,,xpe2,,,ak KIV lu ek,,,mayb akn ku miliki selepas 10 taun nnt,,,kn kmpul hrta byk2 lu,,,hehe

pastuh ak duk usya2 keta Gen-2,,,k.ena ckp,,,kalu nk amek gen-2 bek amek persOna trus,,,cmtuh la plak,,,xpe2,,,ak akn pertimbangkan,,,sbb dlm hti ni,,,keta ni 1 lgi duk bertakhta dlm hti,,,




hehe,,,nk yg warna puteh pny,,,comelkan,,,jnis kementOt mcm cik city jgk,,,

tu die,,,cun kan???hadOi,,,agk2nye,,,bila ek masanye??? xpe2,,,keep praying,,,i'Allah impian akn tercapai,,,

kalu nk suh nmpk skemA n jurus,,,persOna pn ok gak,,,mayb utk permulaan,,,i'm searching for persona la dulu kot,,,




cOmey jgk keta ni,,,nmpk elegant je kalu kena ngn wrna,,,lps kumpul hrta byk2,,,br nk beralih kpd mr. viOs o cik city lak,,,heheh,,,

br nih,,,ak de jgk bekenan kt keta nih,,,




nmpk cun je,,,bOdy pn nmpk tegap nak2 plak wrna puteh but mama x brp suka,,,keta ni jnis mpv kalu x silap ak,,,blh muat 7 org,,,fmly org laen la,,,kalu fmly ak,,,xley nye muat ramai2,,,haha,,,unser pn ak blh agkut adk2 ak yg pmpuan je,,yg laki kn sumbat dlm keta k.ena,,,heheh,,,biase la,,,chubby2 sume,,,keta ni kalu nk gn bOnet,,,mama suggest keta nih,,,




ok jgk suggestion mama tuh,,,but my sis,,,niniey da cOp siap2 da myvi nih,,,kalu blh xmau keta same,,,br de variasi when ktOrg kmpul rmai2,,,heheh,,,actually keta perOdua lebey lasak dari keta prOton,,,hmmmm,,,pilih p pilih mai,,,las skali ak terbeli myvi jgk satgi,,,hahaha,,,opsss,,,sOri ek adk,,,kau k.ah amek myvi,,,k.ah nk wrna puteh,,,yg SE pny,,,adk xmnat yg SE kn?? adk amek yg biase n cari wrna laen r\ek,,,de variasi jgk tuh,,,hehehe,,,

whateva la,,,tu sume plan n impian yg akn d capai,,,i'Allah,,,dOakan impian ak akn tercapai ek kwn2,,,amin,,,semOga d permudahkan segala urusan,,,cau~

Ke Pintu Kasih Mu~

jom layan satu lgi lagu,,,lagu ni pn da jd lgu feberet aku,,,byk yg blh d tafsirkan melalui lagu nih,,,x semestinye d tujukan utk pasangan kekasih,,,lgu ni pn blh jgk d tujukan utk seOrg hamba yg mendambakan kasih dari Yang Maha Pencipta,,,up to ur opiniOn la ek,,,jOm layan,,,


Fotograf - Ke Pintu Kasih Mu

Jernih berkilauan
bagai titisan
embun menghujan

Hening alam rasa
bila namamu
aku lafazkan

Ku saksikan dengannya hati
penuh rindu yang syahdu
Dan berbisik
tentangnya hasrat
jalinan cinta kasih

chorus

Dan dari pintu ke pintu
Jangan di langsiri
Dengan tabir kelam
Buka luaskan dengan cahaya

Segala dan semuanya
Tetapkan ku genggam
Penuh kepasrahan
Dan tanpa resah
Terhadap cinta

Di saat bercinta
datang berbagai
bayang bayang menjelma
Dan kerna saktinya
cinta ku teguh
tidakkan luruh 

p/s: aku ni mmg suka melayan lgu2 cmni,,,so sape yg minat tuh,,,blh la jOin aku,,,hehehe,,,cau~

Fantasi Musim Cinta

jom layan lagu nih,,,aku pn xtu since bila lagu ni jd lagu feeret aku,,,heheh mayb since aku jd penanam anggur la kot,,,becOz nOthing need to,,,aku pn melayan la blues yg jiwang2 nih,,,heheh,,,layannnnnnnnnnnnnnnn,,,

 

Fantasia Musim Cinta

Ku genggam awan kelabu
Ku gapai langit yang biru
Arah kita kian bersatu
Tinggalkan lagu rindumu

Langkah kita makin hampir
Kutahu kau menungguku
Dihujung titik menantilah aku
Alam mimpi...

Bulan bintang sang suria
Bagai saksi janji kita
Meniti hari-hari
Yang indah ini...

Gunung akan kudaki
Lautan kan aku renangi
Demi memburu mimpi
Yang pasti

Pintu kini telah terbuka
Kita pun langkah bersama
Fantasi mimpi berakhir
Cinta pun berpadu

Hari-hari yang berlalu
Menjelma bukanlah mimpi lagi
Umpama sungai dan tebing
Seiring, sehati dan sejiwa

p/s: nnt korg dgr la ek,,,bes la jk dgr kalu ms free,,,lyn jwa yg kekOsongan,,,cau~

Sunday, September 26, 2010

~kerinduan vs kebOsanan~

aku da kebOsanan duk menanam anggur n menternak lemak d umah,,,hOho,,,bilakah masanye?????

kerinduan utk berblOg membuak2,,,dlm otk ni de mcm2,,,nk ubah tu renOvate nih,,,but segala2nye da terbatas,,,bkn setakat xdOp tenet,,,my mr.lappy pn da d bw lari!!!

windu kt my mr.lappy,,,kalau die ade,,,blh la jgk n\sesekali ak on tenet sehari semalam non-stOp,,,hehehe,,,digi prepaid- rm5 per day utk tenet,,,ok la tuh,,,sekali sekala,,,but,,,skg da xbley,,,

huhu,,,my 'gewe' nor amni sarah lak tOo busy right now,,,nk p indOn,,,de trip utk her course,,,kalu tak,,,ptg2 blh la jgk nk hlgkan bOring,,,p merOnggeng sna sni,,,yg penting p pantai (PCB),,,suka p tgk pantai o laut,,,n makan2 n minum air nyO,,,bes nye,,,

P/s: 'gewe',,,bila nk bw ak p pntai lak nih??? da lama tul da off nih,,,huhu,,,bOsan + lOnely la wei,,,

skg ni byk bnda yg duk terbuku d hati n berserabut d otak,,,bilakah sume itu dpt d uraikan dan d cernakan pn ak xtau,,,jus pray to God,,,hrp d permudahkan segalaurusan dan d lindungi dgn rahmat-Nya,,,amin

ok la,,,cau~

Sunday, September 19, 2010

pOse & raye yg best~

sebulan ak dpt pOse kt umah bersama bOnda tercinta tau nih,,,de hikmah jgk ak xdpt krj awl2 nih,,,

alhamdulillah,,,pOse taun nih xdOp pape halangan,,,oh ye,,,taun nih ak wak stOk kueh raye plg byk kot,,,hehe,,,kalah org yg nk jual sekuk raye,,,hahaha

raye taun ni pn bes jgk,,,dpt 2 bju ry dri my aunty,,,tq sue ma cOz menaja bj raya ah taun nih,,,mahal oOo bju yg die bg,,,sehelai rm500++,,,bg ak yg xkrj lgi ni,,,mhal la,,,bg yg my aunty tu n bg yg da krj,,,murah n ciput je hrga die kan,,,yg wrna pepel ak pkai pg ry cOz tema taun ni wrna pepel,,,yg wrna pink ak xpkai g,,,sbb dua2 bju itu kn p dry clean,,,sO ak mls utk nk pakai sesuka hti,,,ak ni jnis lO'la' skit,,,men pakai je,,,satgi jahanam bju tu kalu kn air,,,sng xyah pakai g,,,pkai utk event o pape ceremOny la kot,,,nnt da byk kOleksi bju yg cmtuh,,,br blh pkai sesuka hti,,,heheh,,,nnt sesape yg nk taja bju utk ak,,,ak sedia menerima tajaan itu,,,suka sgt2,,,heheh

raye hr tuh p jln2 ngn fmly cm biase,,,n p picnic kt pcb,,,plan mula2 nk p picnic kt air terjun,,,but mama xbrapa nk stuju,,,so ktOrg p pcb je la,,,dkat pn dkat,,,kalu de rzeki,,,nk bw adk2 p bercuti nex yer,,,amin,,,

terima kaseh Ya Allah kerana memberi kebahagiaan yg tak putus2 kpd aku sekeluarga,,,alhamdulillah,,,semOga kebahagiaan yg kami rasai ini berkekalan dan bertambah2 sentiasa,,,amin,,,

xsempat nk upload gamba2,,,tenet xbrp bes,,,cau~

alahai dah berhabuk~

hmmm,,,sO many stOry yg aku nk bercelOteh but hv nOt enOugh time lor,,,

nk ckp bz,,,x jgk,,,nk ckp x bz,,,x jgk,,,ni sume becOz of sume da bercampur,,,da jd caca merba da,,,hehe,,,bz+tak brape bz+malas+xde mOod+mcm2=nO entry=xtertulis blOg ku...

skg ni byk sgt bnda yg ak lalui,,,d sbbkan oleh terlalu manyak,,,maka x tertulislah jadiknye,,,

nk pulak kt umah ak skg da xdOp bband n my mr.lappy pn da kn kebas ngn bigbOss,,,maka beginilah jadiknye,,,

skg ni krj ak ialah menjadi 'supir' @ drebar fmily,,,p sna sni,,,ak la yg akn jd drebar,,duk bw keta mama n k.ena,,,insya'Allah,,,nnt ak drive my own car plak,,,amin,,,,

skg ak kt KL,,,kt umah akak,,,pg esk blik klate,,,sj je ikt akak blik KL,,,jd drebar,,,bOrink duk umah,,,

duk tggu pggilan utk intrview actually,,,kwn2,,,dOakan ak cpt dpt krj ek,,,ak da bOrink duk melanguk kt umah nih,,,heheh

hrp yg terbaek menanti kite sume d hdpan,,,amin

ntah bila plak ak blh update ak pny blOg ni pn xtau,,,da la rupa blOg nida buruk semcm je,,,hadOi,,,lg la ak rs xdOp moOd,,,nnt2 la ek,,,

terigt pada seseOrg itu,,,ak dOakan yg terbaek utk si dia,,,cau~

Tuesday, August 17, 2010

my blOg is under cOnstructiOn!!!

maap la kucar-kacir skit blOg ak skg nih,,,nk kata bz,,,xdOp la sgt,,,jus xdOp ms nk update n perbetulkan ketidakbetulan kt my blOg nih,,,nnt ak free byk2 ek,,,heheh

nnt bz nk wak sekuk ry lak,,,heheh,,,nnt ry la kot ak free byk,,,hahaha,,,cau~

pre-cOnvo,,,

thank's a lOt to wani cOz blnja ktOrg mkn kt pizza,,,bes,,,nnt blnja lgi ek,,,heheh

mis u ol a lOt,,,mis our memOry together!!!

1 day befOre our cOnvOcation's day, aku, wani, wana n sara p duk pOsing area USM tu,,,al-maklum la,,,lps ni xtau la de pluang lgi k tak utk berbuat demikian,,,hehehe,,,jOm lyn gmba ek,,,memOri tu xley nk ungkap dgn kata2,,,hny gamba pengulas bicara,,,huhu,,,luv u ol!!!!


abes gaya ktOrg duk pOsing,,,org yg lalu lalang duk tgk actiOn kOrg,,,xpe la,,,kami x kesah,,,tul tak kwn2??? hahaha,,,sweet memOries tOgether,,,yg laen2 xley nk jOin ats sbb2 yg tertentu,,,so tggl ktOrg berempat je la,,,xpe2,,,memOri kt sume tetap dlm ingatan,,,pic yg p mkn pizza xley nk uplOad,,,lupa lak ak save ktne pic tuh,,,huhu,,,cau~

kesah cekgu mggu akhir~

sedey je rs minggu nih,,,cOz lps ni da xdOp murid2 yg duk memanggil-manggil ak lgi,,,

hr las ngn muri2 ak nih,,agk sedey la jgk,,,murid2 ak blnja minum air milO beng,,,tq ek,,,cg sayang kamu semua!!!

mcm2 ragam bdk2 tu,,,yg pOmpuan berebur\t2 nk salam n peluk cekgu madihah,,,yg laki ape kurangnye berebut2 nk salam,,,aduyai!!! salam je la,,,bdk2 drjah 4,5 n 6 je pn,,,xsmbut salam dieorg pn gtu la,,,xpe la,,,nk wk cmn kan,,,

ok la sayang cekgu sume,,,blaja rajin2 tau,,,jgn nakal2,,,jd lah insan berguna sekarang dan ms hadapan ok!!!

luv u ol alOt,,,muuuuuuaaaaahhh,,,ni pic memOry wit my pupils,,,


cekgu sayang kamu semua!!! muaaaaaaahhh,,,cau~

fuh,,,da byk habuk!!!

windu nk berblOgging,,but tak berkesempatan,,,skg ni penggunaan tenet da limited cOz kt umah xda xdOp bb,,,so kalu nk gn tenet,,kn p cc la jwbnye,,,

byl\k cerite yg duk bersarang dlm hati sanubari ak nih,,,nnt ak cerite satu2 ek,,,,mula2 ak nk abeskan cerite psal ank2 muridku, pastu cerita psal pre-cOnvo wit belOved fren, psal cOnvo dll,,,

cau~

Monday, July 26, 2010

die datang lagi~

Ya Allah,,,dugaan apekah yg Kau berikan kpd hamba-Mu yg lemah ini???

ak bru je teringatkan die n sebut nm die,,,tetiba,,,ting tOng,,,die dtg menekan lOceng utk berbicara,,,hadus,,,serabut btul,,but ats dsar persahabatan,,,ak lupakan kesah2 silam,,,ak cuba terima die seadanye,,,lyn je la seperti dulu,,,seOrg sahabat,,,

pe lah naseb ak,,,susah nk ckp,,,die tggelam timbul tggelam timbul,,,mama mmg x bg lyn da,,,but ak lyn as a pren,,,sbb die penah kata,,,skali jadi kawan,,jadi kawan selamanye!!! oh yeah???

mcm tu kOt die bekawan??? xpe la,,,let bygOne b bygOne,,,jadikan kesah silam sebagai pengalaman hidup n sebagai sumber utk mematangkan diri,,,ngeh3,,,

xpe la pape pn,,,yg penting kejujuran,,,kalu die x jujur pn,,ak x kesah,,,jnji ak mmg sehabis jujur n buat sehabis baek utk rakan2 n sahabat handai,,,kalau de salah dan silap yg tak d sengajakan tuh,,,hrp d maapkan,,,ak ni pn manusia biase jgk,,,x telps dri melakukan kesilapan dan kekhilafan,,,cau~

Friday, July 16, 2010

geli hati aku wei~

Khamis, 15 Julai 2010


hr ni hr plg bes as a teacher kOt,,,hehehe i'm jus hv 2 class,,,at 7.40-8.20am (dis time student call me USTAZAH),,,u knOw y??? tetiba lak ak kena ajr subjek aqidah utk drjh 5 Amal (5A),,,xpe la,,,ajr je la,,,jus bg explainatiOn n stOry2 psal bnda yg related wit dat tOpic je la,,,lgpun dieOrg da abes blaja kalau ikt silibus dlm buku tuh,,,jus wak revisiOn n penuhkan ms lapang je la,,,and 1 mOre class at 10.35-11.40am,,,ajr sains drjh 2T,,,hr ni ak garang skit ngn dieOrg,,,


ak bw rubber band utk tnjuk cOntoh strechted object,,,but de bdk yg degil n nakal,,,ak pn gn rubber band tuh utk gertak dieOrg,,,ak buat2 nk bidas dieOrg ngn rubber band tuh,,,trus snyp sume,,,hahahaha


bdk2,,,biase la,,,pastuh suh salin pe yg ak tulis,,,mcm2 hal,,,lps ak ckp sape tulis cpt n cOmel,,,ak nk bg bintang kt buku die nnt ak peksa buku die,,,hOho,,,pakat duk buat la dieOrg,,,hahaha,,,bdk2,,,nk habuan je dieOrg reti,,,sweet jgk bdk2 ni actually,,,


oh ye,,,td ak msuk klas 5A pg2 buta lgi td,,,sO lip glOss yg ak pkai tuh still nmpk dgn jelas lgi la,,,lps bc dOa,,,de sOrg bdk tuh ckp,,,"ustazah pakai lecu!!!" hadOi,,,malu lak ak rs,,,hahahaha


ms kt klas 2T plak,,,de bdk ckp,,,"cekgu, mama sy ade tudung yg mcm cekgu pakai nih, tapi warna laen",,,hadOi,,,sume benda dieORg perhatikan,,,mcm public figure lak ak rs,,,hahaha,,,


neway hr nih ak pakai tudung yg org duk pakai skg nih,,,yg de awning k depan tuh,,,ala yg mcm org indOn slalu pakai tuh,,,jus seghelung je,,,hahaha,,kena tegur jgk ngn budak,,,


aduyai,,,pendek kata,,,sume bnda yg cekgu dieOrg buat, pakai n kata,,,sume akn jd hal n tarikan kpd bdk2 nih,,,sabar je la,,,tu la kerenah knk2 actually,,,


hr ni blik awl,,,1.30pm da blh blik,,yeay!!! blik umah ak trus tidO smp k ptg,,,ngntuk,,,heheh


sO far,,,hepi la jgk jd cekgu,,,"CEKGU MADIHAH",,,"SYUKRAN LAKIYA USTAZAH,,,TERIMA KASIH CEKGU,,,THANK YOU TEACHER,,,JUMPA LAGI ESOK CEKGU",,,tu la ayat yg akn my pupils say to me after i teach them,,,sejuk hati ak dgr,,,hehehe,,,cau~

Thursday, July 15, 2010

cerita lagi,,,

Rabu, 14 Julai 2010

hari ni hari ke-3 jadi cekgu,,,sume b'jln smOothly,,,agk penat cOz my schedule mmg full on wednesday,,,klas bederet2,,,kejap neak tgga,,,kjap turun tgga,,,mau semput serOund dua beb!!!

ptg de PEKA sains for standard 4,,,ak yg kena uruskan ekspermen bdk2 drjh 4 tuh cOz i'm their science's teacher,,,hr senin n slase ak jus tulun2 je,,,ni ak yg kena handle,,,hadOi,,,seb bek la bdk2 ni mudah phm,,,but 1 thing dat i hate abOut dat experiment,,,u knOw what?????????

on dat day,,,we have 2 experiments,,,dat r 1) abOut measurement and 2) abOut de effect of smOking to our lung,,,oh NO,,,for dat experiment, v need tO use da real cigaratte,,,OMG,,,

dh la batuk ak sebab bulu kucim tuh blum reda lagi,,,tambah lak ngn asap rOkak tuh,,,hadOi,,,getting wOrst la,,,

but lps ak explain hOw to do dat experiment,,,ak kuar duk kt luar klas,,,duk jaus2,,,

ms nk stat experiment abOut rOkak itu,,,ktOrg perlukan bantuan drpd a smOker,,,seb bek de perOkak,,,hahaha,,,ustaz firdaus,,,ustaz muda kt skul tuh yg tulun hidupkan api dgn menghisap rOkak2 ituh,,,sabar je la,,,

ms experiment tuh berlangsung,,,batuk ak mmg menjadi2,,,phm2 je la,,,tu la bnda yg ak plg x suka,,,but nk wak cmn,,,antara diri dan tanggungjawab,,,bdk2 tu sume mcm hepy giler men ngn rOkak2 ituh,,,tambah lak ngn ramai penOnton utk eksperimen tuh,,,bdk2 tahfiz majOriti pakat p tgk eksperimen tuh,,,mmg menarik la agknye,,,penuh penOnton kt luar,,,mcm tgk bOla lak,,,lawak tul,,,excited je dieOrg tuh,,,biase la,,,remaja lelaki nih,,,mmg ter,,,attract ngn bnda2 cmtuh,,,

setel sume tuh,,,cekgu madihah pun balik,,,,hehehe,,,abes kesah cekgu utk hr tuh,,,cau~