Friday, December 31, 2010

gOod bye my belOved USM2~(*_*)~

mlm ni mlm perpisahan utk MCMF USM2,,,huk3 sedey seyh rasa but simpan rapat2 dlm hati,,,hakikat la tuh,,,setiap pertemuan pasti ade perpisahan,,,am i true??????

utk mlm terakhir ktOrg,,,ktOrg decide utk p dinner sm2 @ hammerbay,,,mkn ikan bakar kt situh,,,meals die ok la saO far,,,nOt toO bad,,,but bdk2 ni mcm xckup mkn je sume,,,aku?? hahaha petang ms org duk dlm klas,,,ak, anum, sapicx n li kuar p mkn kt kafe bedah kt bwh,,,ak mkn nasik lak tuh,,,sO mmg ak cpt kenyang la mlm tuh,,,hehehe

lps mkn2 tuh ktOrg b'gmbar pastuh discuss k mn hala tuju slps ini,,,hehehe,,,meh lyn gambar lu sekeping dua,,,

~bersama abe samad n anum~
~MCMF USM2 in memOry~

we are having fun tOgether,,,a lOt of preciOus memOries wit ol u guys,,,i lOve u ol n i'm gOnna miss ol da mOments we r 2gether,,,~(*_*)~

lps dinner ktOrg berpecah kpd 2 grOup,,,1 grOup ikt mr.ben p maen2 kt pesta penang n 1 grOup g,,,cuba teka p mn??????????? YES!!! went tO karOk again!!!

mlm ni ok la skit p melalak cOz suara da ok skit dri biase but still x ok g,,,lagu pe ak nyanyi???hehehe,,,bg sape yg slalu p karOk ngn ak da tau da kOt pe lgu wajib ak,,,da lama kOt ak xlayan lgu 'bertakhta di hati' by faradhiya cOz suara xde,,,sO pitching xsmp,,,but mlm ni ak blh la nyanyi lgu tuh walaupun xbrp nk ok,,,ngeh3,,,kalu ak p karOk,,,3 lgu feberet ak,,,'bertakhta di hati', 'apa guna berjanji' n 'tak mungkin kerna sayang',,,pastuh tOp up ngn lagu 'tiara', 'harum subur di hati' n 'salam sejahtera',,,mlm ni ak xnyanyi pn lgu2 tuh but ak nyanyi lgu iwan~ fantasia musim cinta,,,duet ngn azli,,,hehehe sOwi egy duet ngn pakwe ko kejap mlm ni,,,

mlm ni anum wak nOti,,,ms ak nk nyanyi lgu feberet yg da sekian lame ak xlyn,,,bertakhta di hati,,,die pegang je mic tuh,,,ak ajk die nyanyi sm2 die xmau,,,pastuh die duk pegang je mic tu n xmau bg kt sape2,,,hadOi,,,mmg kn nyanyi sOrg2 n xley pasing2 la,,,but i like dat sOng,,,hehehe kalu ak p ngn akak ak 'bigbOss' pn,,,ak mmg xbg die nyanyi jgk,,,nk nyanyi sOrg2,,,hahaha,,,but tu ms suara ok,,,ms suara x ok nk jgk backup vOcal,,,ngee~

2jam kot ktOrg melalak,,,dlm byk2 penyanyi yg x bertauliah tuh,,,ak paling suka dgr mOhd syubli a.k.a li nyanyi,,,suara die bes,,,mcm suara penyanyi bertauliah,,,bkn ak sOrg je puji suara die,,,yus, anum, ecah, linda, wan n dang pn puji jgk suara die,,,hmmmm 1st time ak dgr suara die ms die nyanyi lgu 'rOmantis',,,suka dgr die nyanyi2,,,terhibur,,,dgr org laen nyanyi pn terhibur jgk,,,masing2 ade gaye tersendiri,,,hahaha,,,

k lah,,,titOn dulu,,,cau~

Tuesday, December 28, 2010

besday party 4 December babies~

tOday,,,my grOup,,,MCMF USM2 buat besday party utk december babies,,,sape ek agk2 nye december babiey ituh??? hehehe,,,NANI, YUS, MCDIEY, BELA n AMAL,,,

\menu utama nasik lemak yg d tempah khas dri semarak cafe,,,n de 2 bji kek,,,kek cOklat 1 n kek fruit garden 1,,,fruit garden cake mmg besssssssssssssssssss,,,kek tuh ak, yus, anum n bad yg plih,,,xpsal2 bad pn terlibat sm utk memilih kek ituh,,,ni gara2 die ikut ktorg p mkn pecal lele hr sbtu br nih,,,ak angkut je die p sm2 ngn ktOrg ms p sOpim brg2 utk party tuh,,,

sume grOup members spOtim n cheerful except 1 guy,,,mayb die xsehat kot td but kalu die sehat pn,,,mmg die cmtuh kot,,,tapi td ktOrg tgk die duk tepuk2 n gOsok2 dada die,,,tu la,,,sape suh kuat smOking?????????? hisap g byk2,,,cpt skit lObang jntung tu tersumbatnye!!!!!

ktOrg mkn jajan,,,de la sOrg p semawa jajan kt die,,,blh k die ckp,,,yg die xmkn 'kid's stuff',,,mangkuk hayun btOl la,,,'man's stuff' hape???? ROKAK kah???????

mmg geram ak mendengarnye,,,but lantak ko la,,,egO die bkn kepalang,,,mayb sbb umO die kot,,,die da 26,,,2,3 hr g da 27,,,mayb die rs die xsesuai utk bergaul ngn ktOrg nih,,,otk masih kebudak-budakkan,,,hmmmm ade ak kesah??????? hahahhahaa,,,xkesah pn,,,sakit hati jgk la,,,hahaha

december babies d jemput utk say sOmething,,,smp turn ak,,,ak speechless,,,xtau nk ckp pe but,,,ak pn xtau cmne blh terbagi ucapan cenggini,,,"thanks a lOt to ol of u for dis party,,,thanks cOz make me happy n thanks to sOmeone dat was made me SAD,,,withOut sad we don't knOw whO we are and withOut happy our life isn't wOnderful,,," mayb sOmeone tu terasa kOt,,,maap la kpd sOmeone ituh cOz ak pn xtau nape bnda tu terkeluar dri mulut ak td,,,mayb sbb parut d hati xhilang lgi,,,huhu but i'll try 2 fOrget it anyway,,,

hr ni klas xdOp la 4mal sgt cOz mr.ben n few of my fren kalut ngn persiapan graduatiOn ceremOny n class news paper,,,ak yg xdOp wak pape nih,,,mula la duk fishing,,,hahaha,,,sm naek ngn anum,,,v gOt a biG fish tOday,,,hahahaha

party tu d buat utk perpisahan ktOrg jgk actullay,,,2 in 1 la kiranye,,,skg da final week,,,sedey je rs nk berpisah ngn kwn2 MCMF USM2,,,jus like what nani said: 'i lOve u ol n i'll mis u ol,,,'
kejap je rs ms berlalu,,,da 6 mggu ktOrg bersama,,,suka duka,,,pahit manis,,,ktOrg harungi bersama,,,bertuah rsnye ak dpt jOin prOgram nih,,,

tO my MCMF USM2,,,i'll gOnna mis u ol,,,feel like want tO b ol of u 4eva but v can't,,,v have our own ways,,,prOud to have a gOod instructOr like mr.ben,,,he's sO spOrting, suppOrtive n +ve thinker,,,i'll miss ol of his actiOns during punishment time,,,he's sO spOrting to jOin us when v r playing any games,,,he alsO dO da punishment jus like us if he hv dOne a mistake fOr dat game,,,i respect u mOre la,,,

neway td,,,nasa de buat suprise kt ktOrg,,,die lukis gambar muka ktOrg,,,sume ade except his face,,,almOst same wit our face,,,cayalah nasa,,,u r a nice artist,,,nasa ckp dlm byk2 muka,,,muka ak yg paling susah nk lukis,,,cian nasa,,,hahaha,,,kalu ak tgk kt pic muka ak yg nasa lukis tuh,,,ak rs nk tergelak,,,bkn pe,,,bntuk muka mmg jadi la,,,bulat2 cmtuh,,,cara pakai tudung pn,,,mmg ak lah tuh,,,but tmpat paling ak suka tgk tang kening,,,hahahaha,,,lebat mOlek die wak,,,ms mula2 ak tgk pic tuh,,,ak da tersengih when tgk tang kening,,,mmg nmpk cm muka ak,,,hahahaha,,,tq sO much abah a.k.a nasa,,,

jOm layan pic hiasan,,,pic kanak2 riang MCMF USM2,,,pic party hr ni xdOp dlm simpanan g,,,xsmpat nk mengkOpi wit tuan2 kamera,,,


k lah,,,nk titOn da,,,esk de klas lgi,,,meniti hari2 terakhir bersama MCMF USM2,,,cau~

Saturday, December 25, 2010

strike!!!

withOut planning again!!!

niat nk p hntr sapicx nek feri kt jeti,,,but d susuli ngn plan nk dinner sm2,,,pastuh timbul plak idea nk p berbOwling kt Penang bOwl,,,kt situ br bes,,,bOwl n lane mmg cantek pny!!!

afta class,,,ktOrg decide utk blik buat pe yg patut then memulakan prOgram yg xbrp nk plan ituh,,,

ktOrg p 2 keta = 8 org,,,sesampainye kami kt area padang kOta,,,da msuk wktu mgrib sO v went 4 sOlat first afta dat toOk our dinner @ padang kOta,,,request frOm our mak a.k.a Dang Fatihah,,,

selepas menikmati hidangan mkn malam,,,ktOrg pn mula mengOrak langkah k Penang bOwl utk mencuci lOngkang,,,wakaka

mula2 maen 1 game,,,pastuh tmbah lgi 1 game,,,tOtal 2 games,,,at last,,,ak dpt perfOrm ngn baek,,,3 kali berturut2 STRIKE dOwh!!! dpt 'aym' turkey sekOr,,,da lame xdpt title tOp scOrer,,,hahaha,,,las2 dpt jgk,,,da lame kOt ak xperfOrm cenggituh,,,sume gara2 lame xpraktis + lane x cOmey + bOla x bOlat = cuci lOngkang!!! hahahaha

dlm kul10 pm,,,ktOrg p hntr sapicx kt jeti,,,da t'lepas feri yg kul10 pm tuh,,,ktOrg dduk bebual2,,,pastuh tb2 ak perasan,,,sapicx snyp xckp pape pn,,,rupa2nye die tgh cuak,,,tkut xsmpt nk nek bas,,,kul10.30 pm feri xmai2 g,,,kul11 pm xmai g,,,mmg cuak seyh,,,bas sapicx kt seberang kul11.30 pm,,,feri da la jln mcm siput baby,,,hadOi,,,mmg cian r ak tgk sapicx ms tuh,,,xlame pastuh feri pn smp,,,br nmpk keceriaan skit kt muka sapicx,,,

lps hntr sapicx,,,de 1 g acara yg x d plan,,,karOk!!! oh yeah,,,i like it sO much,,,althOugh i hv nO vOice tO sing a sOng,,,i dOn't mind,,,siyes ak xley tgk mikrOpOn,,,hadOi penyakit apekah ini???

suara ak ni bila nk sembuh pn ak xtau,,,da hancus,,,b4 dis lagu wajib ak bile karok is "bertakhta di hati" by faradhiya but skg ni xley nk carry la lgu tuh,,,suara xsmp,,,pitching tggi kOt,,,jahanam lgu tuh satgi,,,sO ak jus nyanyi lgu salOma je la,,,"apa guna berjanji",,,tu pn pitching agk nk terburai jgk,,,hai,,,bile ak nk dpt suara mcm dulu2 ek??? badrul ckp,,,dlm tepOn suara ak mcm "suara stacy dOwh",,,ye k?? ntah la kwn,,,hahaha rOck la jgk suara ak skg nih,,,
tup tap tup tap,,,mau kul2 am jgk la berkarok ngn kwn2,,,ape lah ank dara ni blik lewat2,,,pe nk jd nih!!! mlm mggu kOt,,,hmmmm,,,mmg xmanis ank dara kuar mlm n blik lwat2 but ak xkesah sgt psal tuh,,,jnji jg batas pergaulan n maruah diri,,,mama xkesah ak n adk bradik kuar anytime jus kn pndai jg diri n x p k tmpat yg x tentu hala,,,

mayb bg org yg xpenah kuar mlm o jnis duk diam2 kt blik pikir ak ni jnis liar,,,hmmmm,,,ak pn xreti ckp but ak jus hanging out wit my frens yg ak btul2 rapat je,,,n 1 mOre thing i never gO out wit sOmeOne dat i didn't him tOo much,,,ak xpenah tau kuar dating ngn 'arwah' pakwe ak 1 by 1,,,mama kOt teman,,,hahaha

k la,,,grumbled tOo much oledy,,,nO phOto to share,,,cau~

"McDiey,,,are yOu fishing??"

dat's da hOly wOrd frOm our tutOr of MCMF program,,,he said, "McDiey, are yOu fishing?? why nOt yOu stand up n walk arOund dis class??",,,hohO sO shy yOu knOw,,,but i can't pretending anymOre cOz i was catched by him becOz of i'm fishing!!!
dO yOu knOw what is fishing actually abOut????

hahahaha,,,in our class,,,fishing are sleepy~sleeping~sleepiness,,,hahaha,,,when v look at sOmeone with half clOsed eyes,,,v'll shOut,,,ARE YOU FISHING!!! hahahaha,,,sO shy u knOw!!!

but when i gOt fishing,,,i can't avOid my eyes frOm clOse,,,it's clOsed withOut my permissiOn,,,hahaha,,,i'm jus realize abOut it when my tutOr shOuted at me,,,hOw cOme u McDiey!!!

hmmmmm,,,pejam celik pejam celik,,,oledy 6weeks v r here 4 MCMF prOgramme,,,on da beginning i always hOpe masa akn berlalu dgn pantas but right nOw,,,ak rs sedey lak nk berpisah ngn kwn2 MCMF,,,they are sO spOtim n sekepala ngn ak,,,v enjOy our last few days wit hanging out 2gehter wit sOme cheerful activities such as play bOwling, karOk n mkn+lepak2 2gether,,,

sweet memOries tOgether,,,hmmmm afta dis prOgramme,,,v'll dO our own business n can't stand 2gether anymOre,,,mayb jus can cntact each other via FB,,,i'll miss ol da mOments when v are 2gether my belOved friends,,,cau~



 




Tuesday, December 21, 2010

hanging out~

dOno hOw to elabOrate my feeling,,,it's sO happy,,,fully of cheerful n i enjOy my day very well,,,

SATURDAY:
hohO,,,hanging out tOgether wit my MCMF group members alsO wit our insturctOr, Mr.Ben Tan,,,thanks to ol of u cOz make me very very very happy on dat day,,,

in da mOrning till nOon,,,we played bOwling 4 twO games,,,make it as a cOmpetitiOn n my grOup wOn da first prize,,,yehaaaa,,,dat's ol becOz of Nasa n my 'baby' (Li),,,mOst of da bOwls are strike to da pins,,,me??? jus clean da drain,,,hahahhaa,,,"makcik cleaner 4 da BJ BOWL's drain",,,

after dat we went to batu feringghi tO take our lunch n rilex our mind,,,at there we played 'galah panjang' game,,,in kelantan we said 'main cOh',,,ngeh3,,,

after dat we stOp @ masjid terapung area batu feringghi to sOlat asar n gOing back to USM,,,

SUNDAY:
withOut planning anything,,,v jus gO ahead,,,afta lunch @ pecal lele stall,,,v went to play bOwling again afta dat went to teluk kumbar,,,playing galah panjang again n eat nasik lemak ayam perap,,,then went to karOk at BJ Sekeluarga karOk centre,,,our weekend full wit jOyful,,,thanks u ol cOz make my life wOnderful,,,bOwling is our feberet game right nOw!!! cau~

Monday, December 13, 2010

12.12.2010

taun nih xbrp bes smbut besday cOz berjauhan ngn family especially i'm far away frOm my belOved mOmmy,,,

da la mlm besday ak,,,da de makhluk Allah yg membuatkan ak kecik hati n telah menybabkan air mata ku mengalir laju d mlm besday ku,,,sedey sgguh,,,but nevermind,,,"let bygones be bygOnes",,,

fOr me,,,everything happens with da reasOns so that no pOint if i wan to keep it fOr lOng time,,,let it gO therefOre, it can't disturb my life aanymOre n i'll enjOy my life with cheerful,,,sadness is a part of cheerful,,,our life is nOt colOrful if jus hv cheerful n happiness withOut a bit of sadness,,,withOut a bit of sadness,,,later we'll be an arrOgant n we'll lOst our dignity,,,my tears will teach me da meaning of life n make me becOme more mature than befOre,,,

many peOple said,,,i'm nOt matured enOugh!!! y dis statement came out frOm their mOuth?? is't true??? huh i'm nOt sure but mayb sOmetime,,,heheh

lastly,,,i'm really hOpe that dis yer will be the bes year fOr me,,,neway every year is the bes year,,,hahahaa,,,hOpe i'll hv a better future than b4 n i hv a strenght to gO on my life with happiness, cheerful n fully enjOy my life,,,hOpefully all my dreams becOme true,,,plis pray 4 me freinds,,,cau~

Thursday, December 9, 2010

MCMF USM2 Cheer Song~

we are the greatest one frOm the others,,,ngeh3~

let's lOok at our sOng,,,

na na na na na na na na (keep repeating untill all stay at their places)
Everywhere we gO,,,(2x)
PeOple want to knOw,,,(2x)
WhO we are,,,(2x)
sO we tell them,,,(2x)
We are the USM2,,,(2x)
Mighty pOwer USM2 (2x)

oOooooooooOoooooooooo,,,(2x)
aAaaaaaaaaaaAaaaaaaaaaaa,,,(2x)

That's the way,,,(single),,,ahak (2x),,,(all)
We like it,,,ahak (2x),,,(all)
Let dO it,,,ahak (2x),,,(all)
We'll make it,,,ahak (2x),,,(all)

*class clap (2,3,4,2)
Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmm,,,

Ganbate (2x),,,Hora (2x),,,
Fanate (2x),,,Furu (2x),,,
gO ladies,,,gO buddies,,,
gOooooOooooooooooooooooooooooooooooooooo,,,(mexican's wave)

We are united,,,(2x)

*class clap (2,3,4,2)

Hey ladies,,,(bOy)
Hey buddies,,,(girl)
We gOt the same missiOn,,,(single)
Let's make it,,,(girl)
Let's dO it,,,(bOy)

*clap n stOmp yOur feet,,,

We will (2x) reach it (2x),,,(2x)
1,2,3,4,,,everybOdy,,,let mOve it,,,(single)
I like to mOve it mOve it,,,
You like to mOve it mOve it,,,
We like to mOve it mOve it,,,
We like tO,,,(single),,,mOve it,,,(all)

Say a mighty Ben Ten one day,,,(ummmhuuummmmmmmmmp)
Say a mighty Ben Ten,,,(ummmhuuummmmmmmmmp)
Say a mighty Ben Ten one day,,,what he wants is everyday,,,
What he wants is,,,(shalalala,,,shalalala,,,shalalala,,,shalalala,,,)
(ummmhuuummmmmmmmmp)

*class clap (2,3,4,2)

gOoooooo USM2,,,USM2,,,we have tO gO gO gO,,,
Winnnnnnn,,,we gOnna win,,,we gOnna win,,,we gOnna win win win,,,


 ~our grOup members~

Tuesday, December 7, 2010

aku yg S.E.N.S.I.T.I.F~

kalu org tgk akan perwatakan ak ni,,,mmg sume org akn ckp ak ni sOrg pOmpuan yg ganas n kasar,,,

ye mmg,,,ak akui cOz arwah abah pn penah ckp cmtuh,,,n anything happens between me n my siblings,,,ak akn d persalahkan cOz 1)sebab perwatakan,,,2)sebab suara ak yg bunyi lebey kuat dari org laen,,,hahaha,,,cian ak kan???

nk wak cmne??? da natural ak cmtuh,,,nk try kawal but rs mcm ak x njOy my life cOz mcm H.I.P.O.K.R.I.T kOooooot,,,i dO.n't like it,,,xpe la,,,walau pape pn,,,ak tetap ak,,,
mmg luarannye ak d klasifikasikan sbg seOrg yg garang, liar, pengasar, ganaz,,,n pape lah yg sewaktu dgnnye,,,but deep in my heart,,,ak ni seOrg yg S.E.N.S.I.T.I.F,,,

ak mengaku,,,mmg ak manja walaupun ak ade 8 lgi adk kt bwh ak but my mOm pn penah ckp,,,dlm ramai2,,,ak paling manja,,,ak pn xtau nape but ak tgk sume adk-bradik ak mnja,,,mama treat ktOrg sume mcm ank bOngsu je blaka,,,xdOp diskriminasi,,,but kalu org yg br knl ak n br nk rapat ngn ak,,,dieOrg akn guess ak ni ank bOngsu,,,hahaha luckly u r wrOng frenz,,,ak ade 8 lgi adk tau!!! i'm da third in my family,,,

ak ok je kalu nk bergurau senda cOz mmg ak S.U.K.A bergurau senda,,,ak suka buat mimik muka n sOmetime membe2 ckp ak ni kelakar,,,i dOn't y,,,lantak la pape pn,,,jnji ak bahagia,,,

but siyes,,,ak xley kalu bOy b'gurau K.A.S.A.R o marah ak tetiba,,,ak mmg K.E.C.I.K H.A.T.I n T.A.K.U.T,,,nk mrh pn,,,bg la salam dulu,,,kalu tgh bergurau2 tetiba jd serius n nk mrh2,,,pe kes??? atleast ckp la leklOk kalu nk tegur pape kesalahan n keterlanjuran,,,blh je ckp dgn cara baek,,,xyah duk wak actiOn nk baling 'sOmething' kt ak o tetiba dari hepy jadik marah,,,ckp elOk2 ok kOooooootttt,,,

kalu ak kecik hati,,,mmg ak sedey sOmetime rs bergenang kelOpak mata nih but ak try utk x menanges depan sesape cOz ak xmau dieOrg ckp ak ni sensitip sgt,,,gurau sikit da terasa,,,gurau sikit da menanges but hakikatnye,,,A.K.U M.E.M.A.N.G S.E.N.S.I.T.I.F,,,

kalu ngn kwn pOmpuan,,,ak rilek skit kOt cOz sama2 pOmpuan but kalu melampau2 mmg terasa la beb,,,ngn laki ni laen skit cOz lelaki mmg laen dri pOmpuan,,,hahaha

ak ni jnis yg intrOvert,,,jnis memendam rasa,,,nape ak jd cmni?? sbb ak takut nk meluahkan ape yg ak rs cOz satgi ak anggap bnda tu besar org laen ckp bnda tu kecik n ak mengada2 plak,,,,sO da sOlutiOn r duduk diam2 n simpan je dlm hti,,,kalu ak rs terbeban sgt n x tertanggung lgi,,,ak akn menanges sesungguh hati n let it gO wit my tears,,,

kalu de org knl ak bc pe yg ak tulis ni,,,msti dieOrg ckp ak bOhong cOz mOst of da my fren aggap ak ni jnis xsmpan dlm hati,,,ak ni jnis open n sume OK,,,mmg ak cmtu but ak ni manusia biase jgk,,,de part yg ak akn terasa n de part yg ak xley nk share ngn sume org,,,nObody's perfect ok,,,

mmg ak suka bercerita but xsume bnda ak blh cerite n luahkan pe yg ak rs cOz ak pn kn jg hati org yg ak membuat ak terasa tuh n kena pikir org laen jgk,,,ak xmau la satgi org ckp ak ni jnis perangai 'sume die nk betul je' plak,,,becOz of dat la ak jd intrOvert,,,hahaha,,,

xpe lah labu,,,1 hal lgi,,,ak ni jnis x berdendam kOt,,,kalu hr ni ak marah,,,esk ak da cOol,,,ak ok je ngn org tuh,,,heheh,,,ms marah tuh mmg marah but biarkan ak cOol dOwn sndri n recOver naturally,,,pastu ak ok je,,,everything jus like be4,,,ak wak mcm xdOp pape je la cOz bg ak,,,"let bygOnes be bygOnes",,,xguna jgk kalu nk berdendam n marah2 sOkmo,,,kita hidup kt dunia ni sementara je,,,xtau bila masa akn pergi,,,sO b4 tidO mlm tuh,,,biarkan sume yg berlaku hr nih berlalu pergi dgn hati yg pasrah n maapkan sume org,,,itu prinsip hidup ak,,,but sOmetime kalu benda yg berlaku tuh agk berat utk d terima (like perang besar meletus),,,mayb amek ms 2,3 hari jgk la utk ak cOol n kembali kpd sedia kala,,,n ak xsuka 'org tgh' yg dtg nk pujuk2,,,tlg la jgn msuk cmpur,,,kalu hal ak n org ituh,,,bia ktOrg yg setelkan,,,no need prg tgh utk nk explain o tlg mntk maap utk pehak si dia ituh,,,kdg2 ak jd nek angin becOz of org tgh,,,k la,,,byk da duk merapu2 nih,,,cau~





Monday, December 6, 2010

tO: Sapicx a.k.a Mohd Shafiq Bin Musa

weh sOwi r,,,ak xtau ko badmOod hr nih,,,ak sj je uplOad vidOe tuh,,,jus fOr fun,,,xsgka lak ko nk mrh,,,ok what ko nyanyi,,,bes je,,,suka je dgr,,,ko je yg malu,,,


neway ak lupa parents ko smp dri Mekah hr nih,,,n xtau lak yg ko tgh bersedey hti cOz xdpt blik jmp dieOrg kt jOhor,,,maap byk2 ak mntak,,,ak xmau la ko marah n majuk smp jd mcm pe yg da berlaku kpd sahabat kt yg ber3 tuh,,,ko nak k?? kt hidup kt dunia ni xlama,,,kwn pn xlama jgk,,,abes prOgram nih,,,ntah jmp lgi k tidak lps nih,,,jgn majuk2 ek,,,ak syg ko cOz ko lah kwn laki yg paling spOtim kOt,,,layan je kerenah ktOrg yg suka mengada2 ngn ko,,,heheh,,,P.E.A.C.E


4 ur infO,,,ak da delete da vidOe tuh,,,hrp ko da xmrh ek,,,td ak gurau je ckp nk tag ko blik,,,ak manusia biase je,,,xsedar ms wak kesilapan n d luar kawalan tlh mnyebabkan hati sahabatku SAPICX  terasa,,,mmap d pinta,,,

lastly,,,skali lgi ak nk mintak maap,,,full stOp,,,cau~

Sunday, December 5, 2010

P.A.S.A.R M.A.L.A.M

hOho,,,hr ni hr sabtu,,,sO ade psar mlm,,,


cian anum kn tggu ak blik dri shOoting videO utk 'stress management' grOup ak,,,ktOrg p wak shoOting kt pejabat mama Emi kt mn ntah but yg pastinye kt pjbat TNB la,,,tenaga nasiOnal berhad,,,sj je p sn cOz nk amek suasana kt tmpat krja,,,heheh,,,


pastuh dlm kul6 ak n anum merOnggeng k pasar mlm,,,hOho,,,hujan masih renyai2 rupanye ms ondaway p sna,,,igt da x ujan cOz nmpk cerah je,,,hadOi mmg men ujan la ktOrg,,,


p sana ak n anum blik nasik kerabu,,,pastuh sapicx, li n yus mai jgk jOin ktOrg membeli mknn,,,pastuh ak ape lagi,,,mulalah mengetuk2 jejaka ber3 ituh,,,hahaha


kan da kena ketuk ngn mcdiey tuh,,,sape suh mai serah diri kat ak?? hahaha,,,ak da gtau sapicx,,,ktOrg da nk blik but die tny ktOrg ktne,,,ak pn suh la sapicx blanja jagung rebus utk ktOrg pastuh mntk Li blanja air nyiOr n Yus blanja kOpok lekOr,,,wakakakakakaka,,,suka hati ak org blanja,,,dpt mkn sepenuh hati la ak mlm ni,,,


tq kOrg cOz sudi blanja ak n anum,,,ak tggu nex week lak,,,nnt kOrg blanja lgi ek,,,muuuuuuuuuuuuuuaaaahhhh,,,cau~

karOks abes,,,

huhu,,,selama 2 mggu ak kt penang nih,,,da 3 kali kot ak p karOks,,,mula2 ngn geng skypers- aku, rOse, qabiey, sapicx n anum,,,da melalOk abes-abesan da,,,next rOund ngn kak biey, mira, akis n fazli,,,ngn geng2 kak biey la kiranye ak p,,,pastuh yg latest nye semlm,,,


plan jus ak, anum, sapicx n azmil,,,pastuh bertambah peserta lak,,,ecah jOin b4 ktOrg blik kelas,,,kamal (hOusemate sapicx) mmg sure nk jOin but tetiba ms kamal n sapicx ondaway nk mai amek ktOrg,,,tetiba lak kwn2 kamal nk itOt,,,pastuh ak n anum terpaksa lak balik bilik utk amek helmet n key keta cOz kn bwk keta sndri,,,ktOrg nk marah la cOz ms b4 mgrib gatal nk gtau nk mai amek ktOrg nk p ngn pejerO kamal,,,but da cair kOt mekap duk nunggu,,,tiba2 xley amek lak,,,da la keta paking kt palapes,,,jauh,,,kena p amek key n nek motO p palapes utk amek keta,,,pastuh sapicx asyk duk tepOn tny ktOrg kt mn dah,,,cOz dieorg tggu kt petrOnas,,,ak mmg hOt la ms tuh,,,


p mkn lak,,,kt kedai pak husin tuh jus de makanan spesis nasik je,,,ak duk plan nk mkn mee lakna,,,betambah2 la sakit hati ak,,,seb bek azmil ckp kamal n da geng duk blik laen nnt p karOks,,,kalu duk blik skali,,,ak mmg xmau nyanyi da,,,M.A.L.U kottttttttttttttttttttttttttttttt,,,bkn pe,,,sbb ak xknl dieOrg sume tuh,,,azmil n sapicx ak mmg da rapat,,,ok gak la,,,xdOp la M.A.L.U sgt,,,waka waka,,,


ms duk tggu turn nk msuk blik karOks tuh,,,kamal mai kt tmpat ktOrg,,,ak sOund kamal dpn2 azmil n sapicx,,,cian plak ak tgk muka kamal tuh,,,mmg die x besalah,,,cOz kwn2 die tu yg gtau nk itOt las minit,,,die pn jd serba salah jgk,,,sO sapicx, azmil n kamal kn marah kt aku n anum ats sbb M.A.N.G.S.A K.E.A.D.A.A.N,,, hahahaha padan muka kOrg,,,


lps karOks sume tuh,,,azmil pn ckp,,,'kOrg ni sume dtg bulan k??' hahahaha,,,sbb ktOrg bad mud n duk marah2 je mlm tuh,,,cian dieOrg kan?? hahaha padan muka,,,


but seriusly ak hepy sgt kuar smlm,,,mmg bad mud n nk marah,,,but tetap hepy,,,cOz sapicx n azmil ikt je kemahuan ktOrg n layan je kemarahan ktOrg,,,sO rs cOol la jgk,,,heheh,,,mayb sbb P.M.S la kOt,,,biase la awl2 bln nih,,,hahahaha


k lah kOrg,,,byk plak yg ak duk merepek,,,bkn pe jus perasaan bercampur baur kan,,,hehehe neway thank's a lOt tO azmil n sapicx cOz azmil blanja karOks n kOrg fOllow rentak kemarahan ktOrg,,,mmg gentleman lah kOrg,,,muuuuuuaaaaahhhhh,,,jOm lyn our pikca n vidOe sapicx n azmil,,,cau~


sapicx n azmil yg tgh duk feeling abes,,,hahaha


ecah n sapicx,,,anum kt tgh mcm tensen je,,,hahaha

muka duk menelaah lagu2 yg akan d dendangkan,,,tensen semcm je,,,waka waka,,,

kaki sapO la nih,,,buang slipar siap2 cOz ms nyanyi nk kena nek 'stage',,,hahaha sOpa yg jd 'stage' ak,,,

video
sapicx n azmil,,,IN THE END ~ linkin park

video
aku n ecah,,,BERTAKHTA DI HATI ~ faradhiya,,,ni lgu wajib ak kalu p karOk but br ni duk batuk je,,,suara xbrp bes,,,sO kn de backup singer la,,,hahaha



 

Thursday, December 2, 2010

wulamak,,,da bekulat2,,,

sO busy + xdOp lappy lak,,,cmni la jdnye,,,addicted utk berblOgging membuak2 but terpaksa cOntrol wit other activities such as karOks, sleeping n bubbling,,,hahaha tu je kot yg ak tau,,,haaaaaaaaa 1 lgi yg ak tau buat in my past time,,,eating, eating and eating,,,hahaha dat's why i'm gOnna b mOntel day by day,,,waka waka,,,

neway,,,skg ak tgh jOin prOgram MCMF,,,prOgram pe tuh??? cuba teka??? hmmmmm prOgram utk cari JODOH la,,,smp bila nk 'membujang' kan??? btul tak??? hahaha,,,nak jgk 'getting married',,,

so far prOgram ni da 2 weeks in prOgress jus 4 mOre weeks left arOund,,,x sabar nk tggu detik dan tika masanye,,,heheh,,,

bes jgk dis prOgram cOz ak dpt berkenalan dgn ramai new friends,,,meh ak try cacth out sume nm kwn2 br ak ek,,,ni sume bdk yg sekelas ngn ak la,,,start wit Yeni, Yus, Lin, Nora, Bibi, Emi, Nani, Tehah, Tikah, Linda, Syuhada, As, Nanta, Sathiya, Vaneeta, Mohana, Kak Ema, Anis, Ecah, Iwe, Li, Muzakkir, Nasa, Zul, Azmil, Sapicx, Anum, Bela, Amal, Pinky n de kot 2,3 org lgi yg ak telupa,,,hOho,,,lupa lak nk kira brp tOtal bdk grOup USM2,,,

hepy la jgk,,,mOst of da time for 2 weeks nih mmg byk abeskan masa ngn dieOrg la,,,mn taknye,,,kursus stat kul8.30am-kul6pm,,,blik p mkn wak tu skit ni skit,,,dlm kul10 da tidO,,,kepenatan,,,

so far,,,MCMF nih mmg menarik la jgk,,,heheh,,,da tertawan kt sOmeOne kot,,,syyyyyyyyyyyhhhh,,,rahsia,,,hahaha,,,cau~